Deelgemeente Charlois Rotterdam

Buurtfoyer Millinxbuurt officieel geopend

Woensdag 15 oktober is de buurtfoyer in de Millinxbuurt (Tarwewijk) officieel geopend.

Samen met woningcorporatie De Nieuwe Unie, Bouman GGZ wil de deelgemeente Charlois bewoners in de Tarwewijk een plek bieden om andere buurtbewoners te ontmoeten. Samen kunnen ze leuke activiteiten organiseren, zoals workshops, spelavonden of spontane bijeenkomsten.

Enthousiaste bewoners ondersteunden dit initiatief. Zij werken hard aan de inrichting van het pand en een programma met activiteiten voor de buurtfoyer.

Tijdens de opening liep de ABC Brassband uit de Tarwewijk door de straat om mensen op te trommelen om de opening bij te wonen. De brassband zorgde ondanks de regen voor een feestelijke stemming. Enthousiaste bewoners zorgden voor hapjes en drankjes.

Tijdens de feestelijke opening zetten Lionel Martijn (Deelgemeente Charlois), Marco de Bruin (Bouman GGZ), Dennis Lausberg (De Nieuwe Unie) en Peter Gouw (St. Millinxbuurtpost) hun handtekening onder het convenant en is de sleutel aan bewoners overhandigd.

Dagelijks bestuurder Lionel Martijn draagt de sleutel van de Buurtfoyer over aan de bewoners (foto: fotopersbureau Cor Vos)