Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wij drijven op vrijwilligers

Zaterdag 18 oktober bekeken bijna 500 Charloise vrijwilligers Charlois eens van een andere kant. In twee ploegen scheepten zij zich in op de MS Smaragd2 om op de Maas een twee uur durende vaartocht te maken

Zaterdagmiddag scheepten circa vijfhonderd Charloise vrijwilligers zich in op MS Smaragd2 voor een gezellige boottocht op de Nieuwe Maas. (foto: fotopersbureau Cor Vos) Het weer werkte mee; het was zonnig en fris en de stemming was uitstekend. Er waren drankjes, deelraadsleden gingen rond met hapjes en er was natuurlijk muziek.

Tijdens iedere tocht is een groep vrijwilligers die zich extra onderscheiden had in het zonnetje gezet met de Aanmoedigingssubsidie Vrijwilligerswerk. Bij de eerste rondvaart reikte dagelijks bestuurder Lionel Martijn aan Burgerblauw uit de Tarwewijk een cheque van 250 euro uit. Bij dit project letten groepjes bewoners goed op hun wijk en geven dingen die niet kloppen aan de politie door. Tijdens de tweede tocht was het voorzitter Dick Lockhorst die eenzelfde cheque uitreikte aan de vrijwilligers van de Van Swietenhof, die in een prachtige aangelegde binnentuin in Carnisse allerlei buurtactiviteiten organiseren.

Het motto van dit jaar: Wij drijven op vrijwilligers kwam ook tot uiting in het aandenken dat de aanwezigen bij het verlaten van de boot kregen uitgereikt. Het waren openers in de vorm van een reddingsboei. Dit als symbolische afsluiting van de jaarlijkse bijeenkomsten die de deelraad en het dagelijks bestuur de Charloise vrijwilligers als dank voor hun inzet aanbieden.