Gemeente Hellevoetsluis


College van B&W stemt in met conceptrapporten voor de herontwikkeling van camping de Quack en omgeving`

De gemeente Hellevoetsluis heeft het afgelopen jaar samen met het bestuur van camping de Quack (Exploitatiemaatschappij de Quack) een uitwerkingsproces doorlopen voor de herontwikkeling van camping de Quack en omgeving. Het bestuur van camping De Quack streeft naar kwaliteitsverbetering van de bestaande camping aan de Duinweg 14. Tevens wil het bestuur van de camping in aansluiting hierop een invulling geven aan een thans nog agrarisch perceel, welke plaatselijk bekend is onder de naam `Land van 't Mannetje'.

De doelstellingen van de Exploitatiemaatschappij sluiten goed aan bij het gemeentelijk structuurplan Hellevoetsluis 2010+ en de toeristisch-recreatieve ambities van Hellevoetsluis (vergroten van de aantrekkelijkheid van de recreatiegebieden en realisering van slechtweervoorzieningen). In verband hiermee heeft het college van B&W begin dit jaar besloten een uitwerkingsproces te doorlopen met een regierol voor de gemeente. In het kader van dit uitwerkingsproces zijn de rapporten `'Landschapsvisie, modellenstudie en ontwerpvoorstel'' en "Stedenbouwkundig plan project Duinhoek" vervaardigd. Een belangrijk uitgangspunt in het uitwerkingsproces en de ontwikkeling van beide rapporten is om met respect voor de landelijke omgeving en haar kwaliteiten invulling te geven aan de toeristisch-recreatieve ambities.

Landschapsvisie
In het conceptrapport landschapsvisie, modellenstudie en ontwerpvoorstel komt een aantal zaken naar voren.


* concrete ideeën voor de inrichting van de groenzone van camping De Quack aan de Duinweg;

* concrete ideeën voor natuurontwikkeling in het gebied Voorweg-noord (een gebied omsloten door de Voorweg, Haringvlietweg, Duinpan en Duinweg);

* suggesties voor toeristisch-recreatieve voorzieningen in het gebied Voorweg-Noord;

* concrete ideeën voor de inrichting van het perceel Land van 't Mannetje (project Duinhoek).

Gebiedsontwikkeling Voorweg-noord
Naar een idee van Natuurmonumenten is in de landschapsvisie concreet ingegaan op de ontwikkeling van natuur in Voorweg-Noord. Natuurmonumenten is dan ook actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het rapport inzake de landschapsvisie. In aanvulling op de natuurontwikkeling zijn in de visie suggesties gedaan voor toeristisch-recreatieve voorzieningen in het gebied. Op deze wijze ontstaat er een totaalbeeld van de gebiedsontwikkeling

Stedenbouwkundig plan project Duinhoek
Het voorkeursmodel voor de inrichting van het perceel Land van 't Mannetje (project Duinhoek) is uitgewerkt en heeft vorm gekregen in het stedenbouwkundig plan project Duinhoek. Het programma bestaat uit een hotel met circa 60 kamers, campingvoorzieningen en een wellnesscenter.

Informatiebijeenkomst
Op maandag 3 november 2008 vinden twee informatiebijeenkomsten plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Voor diverse instanties en lokale recreatieondernemers begint de bijeenkomst om 14.00 uur en voor overige geïnteresseerden om 20.00 uur. Verder zullen de conceptrapporten op 5 november 2008 opiniërend voorgelegd worden aan de raadscommissie Wonen, Werk & Recreatie.

Ter inzage
De conceptrapporten "Landschapsvisie, modellenstudie en ontwerpvoorstel" en "Stedenbouwkundig plan project Duinhoek" liggen vanaf woensdag 22 oktober 2008 ter inzage bij de centrale balie in het gemeentehuis (Oostzanddijk 26). Ook zijn ze hier te downloaden:
* conceptrapport landschapsvisie, modellenstudie en ontwerpvoorstel (PDF)

* stedenbouwkundig plan project Duinhoek (PDF)

10/22/2008