Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Groot gezondheidsonderzoek onder volwassenen in de regio Gelre-IJssel

De GGD voert binnenkort een grootschalig onderzoek uit onder volwassenen in de regio Gelre-IJssel. Half oktober ontvangen 21.000 inwoners in de leeftijd van 19 tot 65 jaar een uitnodiging om mee te doen. Gemeenten, welzijns- en zorginstellingen gebruiken de resultaten van dit onderzoek om hun beleid en activiteiten zo goed mogelijk af te stemmen op de vragen en behoeften van volwassenen.

Korte vragenlijst

Dit najaar voert GGD Gelre-IJssel een onderzoek onder volwassenen uit. Via een aselecte steekproef uit het bevolkingsregister van alle 21 gemeenten in de regio is een groep van 21.000 inwoners geselecteerd. Deze inwoners worden door de GGD uitgenodigd om een enquête in te vullen met uiteenlopende vragen over hun gezondheid, welbevinden en leefstijl. Het invullen van de enquête kan schriftelijk, maar ook via internet. Dat laatste heeft als voordeel dat de respondent na het invullen van de vragenlijst direct een persoonlijk gezondheidsadvies krijgt. Het onderzoek gebeurt op vrijwillige basis en de gegevens worden anoniem verwerkt.

Inzicht gezondheidssituatie

Via regelmatig onderzoek wil de GGD inzicht geven in de gezondheidssituatie van de bevolking. Zo werd in 2005 een onderzoek onder ouderen en in 2007 onder jongeren uitgevoerd. Op basis van de resultaten van deze onderzoeken stellen de gemeenten lokale nota's voor gezondheidsbeleid op. De resultaten van het onderzoek zullen in 2009 bekend zijn.

Mutatiedatum 21/10/2008