Gemeente Heemskerk


woensdag, 22 oktober 2008

Inrichting bouwterrein nieuw gemeentehuis en bibliotheek

De aannemer begint deze week met het uitzetten van het bouwterrein en het plaatsen van bouwhekken voor de nieuwbouw van het gemeentehuis en de bibliotheek aan de Karshoffstraat. De in- en uitgangen voor het bouwterrein zijn gepland aan de Karshoffstraat; de aanvoerroute voor de bouwmaterialen loopt vanaf de Koningin Wilhelminastraat.

Aan de Maerten van Heemskerckstraat is een nooduitgang gemaakt, die alléén voor noodgevallen is. Als er een calamiteit ontstaat, terwijl er twee vrachtauto's op het terrein zijn, dan kunnen de hulpdiensten toch het terrein op en af via de nooduitgang. Er wordt streng op toegezien dat deze nooduitgang alleen in geval van een calamiteit wordt gebruikt.

Voetpaden
Het voetpad in de Maerten van Heemskerkckstraat wordt opgebroken. Voor de voetgangers vanuit de richting Westerheem wordt een oversteek gemaakt op de Maerten van Heemskerckstraat ter hoogte van huisnummer 58a. Er is onderzocht of, met name voor de bewoners van Westerheem, een voetpad kon worden aangelegd tussen de populieren en de rijweg. Dit is vanwege het wortelstelsel van de bomen echter niet mogelijk; het voetpad zou dan veel te hoog komen te liggen. Aan de Karshoffstraat wordt het voetpad aan de kant van het bouwterrein opgebroken. Voetgangers dienen gebruik te maken van het voetpad grenzend aan de woningen in de Karshoffstraat. De omwonenden van het bouwterrein zijn per brief geïnformeerd over het reilen en zeilen rond de bouwplaats.

---