AutoRai

SEAT Leon Active Style & Dynamic Style standaard met vele extraâs

(10/22/2008)
In navolging van de Altea en Altea XL Stationwagon lanceert SEAT nu ook de aantrekkelijke Active Style- en Dynamic Style-uitvoeringen voor de Leon. De Active Style- en Dynamic Style-uitvoeringen zijn standaard voorzien van een aantal zeer aantrekkelijke opties, waarbij het klantvoordeel oploopt tot ruim 2.000 euro.

De Active Style- en Dynamic Style-uitvoeringen van de SEAT Altea en Altea XL Stationwagon genieten een grote populariteit onder de SEAT-kopers. Daarom heeft SEAT besloten deze aantrekkelijke versies nu ook voor de Leon te lanceren. De Leon Active Style en Leon Dynamic Style krijgen standaard een reeks zeer aantrekkelijke accessoires, waarbij kopers op meer dan 80% voordeel kunnen rekenen op de bijgeleverde accessoires.

SEAT Leon Active Style
De SEAT Leon Active Style is gebaseerd op de Leon Sport, maar krijgt ten opzichte van die uitvoering nog een aantal extra opties mee. Zo wordt de Leon Active Style standaard voorzien van een radio/CD/MP3-speler met acht luidsprekers, een multifunctioneel stuurwiel, Bluetooth,een iPod-aansluiting, een boordcomputer, cruise control, airconditioning, donker getinte ramen vanaf de B-stijl, mistlampen vóór, 16-inch lichtmetalen velgen en parkeersensoren achter. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze accessoires een meerprijs van ⬠2.379,-, maar kopers betalen slechts ⬠295,- voor deze extraâs. Dit komt neer op een voordeel van ⬠2.084,-.

De Leon Active Style kan naar keuze worden uitgerust met twee benzinemotoren: de 1.6-liter met 102 pk of de zuinige, maar zeer krachtige 1.4 TSI turbomotor met 125 pk. Daarnaast is er een 105 pk sterke 1.9 TDI dieselmotor leverbaar, handgeschakeld of met DSG-automaat. De SEAT Leon Active Style is per direct leverbaar vanaf ⬠21.790,-.

SEAT Leon Dynamic Style
Tegelijk met de Active Style lanceert SEAT tevens de Leon Dynamic Style. Deze versie is gebaseerd op de Leon Stylance en beschikt net als de Active Style over een aantal zeer aantrekkelijke accessoires. De Dynamic Style wordt bovenop de Stylance-uitrusting standaard voorzien van een regen- en lichtsensor, donker getinte ramen achter, Bluetooth, een aansluiting voor de iPod en parkeersensoren aan de achterzijde. Deze accessoires vertegenwoordigen een gezamenlijke waarde van ⬠1.488,-, maar SEAT rekent een meerprijs van slechts ⬠295,- voor het Dynamic Style-pakket. Het totale voordeel bedraagt daardoor bijna ⬠1.200,-.

De Leon Dynamic Style is leverbaar met vier benzinemotoren: een 1.6 met 102 pk, een 1.4 TSI met 125 pk, een 150 pk sterke 2.0 FSI met Tiptronic automaat en een 1.8 TSI met 160 pk. Daarnaast is er keuze uit twee krachtige, maar zuinigde turbodieselmotoren: de 1.9 TDI met 105 pk en een 2.0 TDI met 140 pk. Beide versies zijn te bestellen met een handgeschakelde versnellingsbak of een DSG-automaat. De SEAT Leon Dynamic Style heeft een vanafprijs van ⬠22.900,- en is per direct leverbaar.