AutoRai

Prijzen en specificaties van de nieuwe Ford Ka onthuld

(10/22/2008)
De geheel nieuwe Ford Ka beleefde tijdens de Autosalon van Parijs zijn werelddebuut. Met het kinetic Design en het brutale karakter van zijn voorganger, is de nieuwe Ka het nieuwe hoofdstuk van een groot succesverhaal.

De nieuwe Ford Ka heeft de kenmerkende eigenschappen behouden die de oorspronkelijke Ka tot zoân enorm succes hebben gemaakt: compacte afmetingen, een expressief design met een jeugdige uitstraling, dynamische rij-eigenschappen en een hoog uitrustings- en veiligheidsniveau. De nieuwe Ka is het jongste lid van de Ford-familie dat beschikt over het kenmerkende kinetic Design.

kinetic Design
Net als de andere nieuwe Ford modellen onderscheidt de nieuwe Ford Ka zich vooral door het kinetic Design. Het dynamische ontwerp komt niet alleen in het exterieur van de Ka tot uiting, maar ook in het interieur. Het interieur beschikt over talloze vindingrijke details en biedt een scala aan praktische mogelijkheden. Ford heeft bewust gekozen voor gewaagde contrasten en opvallende kleuren om te appelleren aan de meer avontuurlijke smaak van de typische Ka-koper.

Naast het exterieur- en interieurdesign heeft Ford grote aandacht besteed aan de veiligheid, de verbruikswaarden en de rijdynamiek van de nieuwe Ka. Zo hebben de ingenieurs van Ford de nieuwe Ka uitgebreid getest op de Nürburgring. De motoren van de Ka leveren niet alleen goede prestaties, maar zijn tevens bijzonder zuinig in gebruik en produceren een minimale CO2 -uitstoot.

Motoren
De nieuwe Ford Ka is leverbaar met twee verschillende motoren: een
1.2-liter Duratec-benzinemotor met 69 pk en een 1.3-liter Duratorq TDCi turbodiesel met 75 pk. Deze motoren zorgen in combinatie met de kart-achtige wegligging voor sublieme rijprestaties. Bovendien worden beide motoren gekenmerkt door lage verbruikswaarden en een minimale CO2 -uitstoot. De benzine- en dieseluitvoering realiseren een CO2 -uitstoot van minder dan 120 g/km.

Bij de 1.2-liter benzineversie, waarvan verwacht wordt dat het de meest verkochte uitvoering gaat worden, is het brandstofverbruik met 21 procent gedaald ten opzichte van de 1.3-liter variant in het vorige model Ka. De 1.3-liter dieselmotor, een primeur voor de Ka, reduceert het brandstofverbruik nog verder, met een gecombineerde brandstofconsumptie van 4,2 liter per 100 kilometer.

Benzine: 1.2-liter Duratec met 69pk/51 kW, 119 g/km, energielabel B Diesel: 1.3-liter Duratorq TDCi met 75pk/55 kW, 112 g/km, energielabel B

Twee uitrustingsniveaus: Trend en Titanium
De nieuwe Ford Ka is leverbaar in twee verschillende uitvoeringen: Trend en Titanium. Met de uitgebreide optielijst kunnen Ka-rijders hun Ka volledig naar eigen wens uitrusten en personaliseren.

Ka Trend
De Ka Trend is voorzien van een zeer omvangrijke standaarduitrusting. Tot de lange lijst met voorzieningen behoren onder andere ABS, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, elektrische bedienbare portierramen vóór, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een bestuurders- en passagiersairbag, 14-inch stalen velgen, een 4-voudig verstelbare bestuurdersstoel met memoriefunctie, ISOfix-bevestigingspunten en een Radio/CD/MP3-speler met AUX-aansluiting en 6 speakers.

Ka Titanium
De Ka Titanium voegt nog een aantal belangrijke zaken toe aan de omvangrijke standaarduitrusting van de Trend, zoals airconditioning, mistlampen aan de voorzijde, een dashboard voorzien van parelmoerlak, een boardcomputer, 15-inch stalen velgen en een subwoofer voor het audiosysteem.

Uitgebreide optielijst
Bovenop de lange lijst aan standaardvoorzieningen kunnen kopers hun Ka verder naar wens personaliseren met een aantal aansprekende opties. Veel opties zijn uniek in het segment. Zo kan de Ka onder andere worden voorzien van een Bluetooth-aansluiting die het mogelijk maakt om een âconference callâ te voeren met 3 andere personen. Daarnaast kan de Ka worden uitgerust met een USB-aansluiting voor het afspelen van muziekbestanden, bedieningselementen op het stuurwiel, panoramadak (medio 2009), verwarmbare voorstoelen, climate control, parkeersensoren aan de achterzijde, zij- en gordijnairbags, en ESP (Electronic Stability Program) met Hill Launch Assist.

Customize my Ka
Met de nieuwe Ka kiest de klant voor een auto waarmee hij of zij een statement maakt. Daarom heeft Ford zich extra ingespannen om een overvloed aan frisse en kleurrijke accessoires aan te kunnen bieden waarmee Ka eigenaren zich op hun eigen, individuele manier kunnen uitdrukken. Uit de uitgebreide lijst met opties kan onder andere worden gekozen voor unieke kleuren voor de grilleomlijsting, spiegelkappen en de achterklephandgreep. Er is ook een ruime keuze uit opvallende lichtmetalen velgen en luxueuze lederen bekledingssoorten.

Het 'Ford Individual' programma biedt voor de Ford Ka drie exclusieve designpakketten, elk met een speciaal thema. Deze designpakketten, genaamd 'Grand Prix', 'Digital Art' of 'Tattoo', geven het exterieur van de nieuwe Ford Ka een extra opvallende vormgeving en het interieur wordt voorzien van unieke bekleding met speciale kleurencombinaties voor de stoelen, het stuurwiel, de portierpanelen, de pookknop, de handremgreep en vloermatten.

De losse accessoires zijn vanaf de introductie te bestellen en de 'Ford Individual' designpakketten zullen in een later stadium beschikbaar zijn (tegen meerprijs).

Vanafprijzen
De nieuwe Ford Ka staat vanaf medio december bij de Ford dealers in de showroom. De vanafprijzen zijn als volgt:

Ford Ka Trend 1.2 Duratec (69 pk): ⬠10.000,-
Ford Ka Trend 1.3 Duratorq (75 pk): ⬠16.000,- Meerprijs Titanium-uitvoering: ⬠1.000,-