Gemeente Tiel


Ontruiming opslagterrein woonwagenlocatie Tiel

Vanmorgen, 21 oktober 2008, is de gemeente gestart met de ontruiming van het opslagterrein op de woonwagenlocatie aan de Dr. J.M. Den Uijllaan in Tiel. Op dit terrein werden illegaal grote hoeveelheden schroot verwerkt. De omgeving en het verkeer ondervonden hiervan veel overlast.

De ontruiming volgt na een kort geding dat de gemeente tegen twee bewoners had aangespannen. Op 17 september 2008 heeft de rechtbank in Arnhem bepaald dat de gemeente na verloop van één maand het terrein op kosten van de overtreders mag ontruimen. Ook twee bewoonde toercaravans worden in de ontruimingsactie betrokken. De bewoners van deze caravans krijgen een laatste kans om onmiddellijk te vertrekken. Bij weigering worden de caravans in beslag genomen.

Zowel de bewoners als omwonenden zijn van te voren over de ontruiming geïnformeerd. Na de ontruiming start de gemeente met de herinrichting van de woonwagenlocatie. Deze bestaat uit de aanleg van vier nieuwe standplaatsen, die voldoen aan de eisen van deze tijd.

Laatst bijgewerkt: 21 oktober 2008