Gemeente Enkhuizen

Inspraakavond 15 oktober nieuw subsidiebeleid

Het huidige subsidiebeleid van de gemeente Enkhuizen wordt geactualiseerd en verbeterd. Begin 2009 moet het nieuwe subsidiebeleid zijn vastgesteld door de raad. De gemeente heeft bij dit project ter ondersteuning bureau Van der Schaaf Advies ingehuurd.

Een nieuw subsidiebeleid kan niet worden vastgesteld zonder de ervaringen van de organisaties daar bij te betrekken. De gemeente wil daarom graag de reacties horen van organisaties die subsidie ontvangen. Daarvoor werden op 15 oktober jl. twee inspraakbijeenkomsten gehouden.

De opkomst was groot, totaal waren 42 organisaties aanwezig. Wethouder Klaas Kok leidde de bijeenkomst in met een korte toelichting waarom een nieuw subsidiebeleid nodig is. Eén van de uitgangspunten daarbij is dat voor vrijwilligersorganisaties andere eisen gelden dan voor professionele organisaties. Vrijwilligersorganisaties moeten op een eenvoudige manier subsidie kunnen aanvragen en ontvangen.

Op de bijeenkomst was de heer Van der Schaaf aanwezig om een toelichting te geven op het concept van de subsidieverordening en de subsidienota 2009. Ook de vragen van de organisatie werden door hem beantwoord. Er was een levendige discussie met de zaal. Zeven organisaties hebben zich aangemeld voor het testteam subsidieaanvraagformulieren.

Organisaties die hun reactie nog willen geven kunnen dit nog steeds doen. De reacties moeten uiterlijk 30 oktober 2008 binnen zijn. Dit kan schriftelijk aan: Gemeente Enkhuizen, t.a.v. mevrouw M. Mos-Bruijn, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen.

Alle inspraakreacties en alle tijdens de inspraakbijeenkomsten ingebrachte zienswijzen zullen worden opgenomen in de z.g. Commentaarnota. Deze Commentaarnota gaat vervolgens, inclusief de beantwoording van alle inspraakreacties en met de daaruit voortvloeiende wijzigingsvoorstellen naar het college en uiteindelijk de gemeenteraad. De planning is dat de raad op 7 januari 2009 over de genoemde stukken zal besluiten.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl