Gemeente Gaasterlân-Sleat


Huisbezoek aan 75-plussers

deurbel.jpg

Uit landelijk onderzoek blijkt dat veel ouderen onbekend zijn met voorzieningen die van belang zijn bij het langer zelfstandig wonen. Dit komt vaak door het ontbreken van (de juiste) informatie, maar schroom kan ook een reden zijn. Met name in de categorie 75 jaar en ouder blijken de meeste hulpvragen te leven. De komende tijd wordt in Gaasterlân-Sleat dan ook gestart met huisbezoeken aan 75-plussers met als doel de ouderen te informeren over wonen, welzijn, zorg en inkomen.

De huisbezoeken worden gedaan door Lucy Voortjes. Zij doet de opleiding Sociale- en Maatschappelijke Dienstverlening van het Friesland College en loopt momenteel stage bij de ouderenadviseur van de gemeente. Met de huisbezoeken wil de gemeente het tekort aan informatie bij de ouderen opheffen, door het geven van voorlichting.

Komen er tijdens het gesprek hulpvragen, dan wordt doorverwezen naar ouderenadviseur Nienke Talstra.

Vooraf krijgen de 75-plussers een brief met uitleg over het bezoek. Mocht men geen gebruik willen maken van het huisbezoek, dan kan men dit aangeven op het antwoordkaartje. Wil men wel graag bezoek, dan hoeft men niets te doen. Er wordt dan gebeld om een afspraak te maken. Men is dus niet verplicht mee te doen.