Gemeente Krimpen aan den IJssel


Inspraakprocedure Riolerings- en Herstratingsplan Baljuwstraat en omgeving
In verband met het Riolerings- en Herstratingsplan voor de Baljuwstraat en omgeving wordt een inspraakprocedure gevolgd.

Korte omschrijving van het plan
Binnen de grenzen van het riolerings- en herstratingsplan vallen de Vroedschap, Schepenstraat, Baljuwstraat, Schoutstraat en de paden en pleinen tussen de Schoutstraat en de Burgemeester Aalberslaan.

Over de werkzaamheden kan het volgende worden opgemerkt:
* Het bestaande rioolstelsel wordt vernieuwd. Ook worden er nieuwe huisaansluitingen tussen het hoofdriool en de erfgrenzen aangelegd. Voor het vervangen van het resterende gedeelte van de huisaansluitingen (tussen erfgrens en woning) is de huiseigenaar verantwoordelijk. De nieuwe bestrating wordt aangelegd volgens de regels van het landelijke verkeersplan Duurzaam Veilig. Dit betekent onder andere dat kruisingen als plateaus worden uitgevoerd.

* Er worden 14 bomen gerooid omdat zij vanwege hun omvang overlast veroorzaken of omdat zij moeten wijken in verband met de aanleg van het nieuwe riool. Ook worden nieuwe bomen geplant.
* De bestaande openbare verlichting wordt vervangen of uitgebreid, zodat het niveau van het Politiekeurmerk/ Keurmerk Veilig Wonen wordt gehaald.

* In het gebied liggen 2 speelterreintjes, namelijk aan de Vroedschap en tussen de appartementengebouwen aan de Dr. W.M. Blomsingel en de Schepenstraat. De Vereniging van Eigenaren van de appartementengebouwen is ook eigenaar van de grond onder het laatstgenoemde speelterreintje. Zij wil het gebied opnieuw inrichten en zou graag de speeltoestellen verwijderd zien. Daarover willen wij met de bewoners van het gebied overleggen.

Inspraakavond
Op 28 oktober 2008 om 20.00 uur wordt in het raadhuis een informatie-/inspraakavond gehouden. Op deze avond zal wethouder A. Prins een toelichting geven op de inhoud van het plan. U heeft hier volop de gelegenheid om vragen te stellen en/of opmerkingen te maken. Het is de bedoeling, dat tijdens deze avond met de aanwezige belanghebbenden afspraken worden gemaakt over eventuele aanpassingen of wijzigingen van de huidige situatie.

Ter inzage legging van ontwerpplan
Het ontwerpplan ligt ter inzage bij het Publiekscentrum in het raadhuis. Ook kunt u de tekening van het ontwerpplan op www.krimpenaandenijssel.nl bekijken. U klikt dan op `herstratingsplannen' op de homepage.

Schriftelijke inspraakreacties
Bent u op 28 oktober a.s. verhinderd, dan kunt u uw reactie ook schriftelijk of via de e-mail bij burgemeester en wethouders indienen. U wordt verzocht dit te doen vóór 24 oktober 2008, zodat uw reactie bij de inspraakavond betrokken kan worden.

Krimpen aan den IJssel