Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wezep - Politie graaft naar vermiste Eefke Wolf           |
De recherche van de Noordwest-Veluwe is woensdagochtend 22 oktober begonnen met een bodemonderzoek in het buitengebied van Hattemerbroek naar de mogelijke stoffelijke resten van de sinds 1983 vermiste Eefke Wolf.

Uitzending Tros Vermist
De graafwerkzaamheden vinden plaats nadat recentelijk een vrouw bij het programma Tros Vermist aangaf, dat zij rond de verdwijning van Eefke Wolf op een terrein bij een viskolk in Hattemerbroek iets verdachts had gezien. Een onbekende man zou daar rond het tijdstip van de verdwijning iets begraven hebben.

Destijds is haar tip ook bij de politie gemeld, maar heeft niet tot duidelijkheid geleid. Nu de vrouw onlangs graafwerkzaamheden nabij de kolk zag, achtte zij het moment rijp om opnieuw aandacht voor de vermissing te vragen.

Vooronderzoek
Na de uitzending van Tros Vermist heeft de politie een uitgebreide verklaring van de vrouw opgenomen. Zij heeft de rechercheurs ook de bedoelde plaats gewezen.

Enkele dagen gelden hebben politiespecialisten een bodemonderzoek met een grondradar uitgevoerd. Dit onderzoek bracht vanwege de bodemgesteldheid geen duidelijkheid.

Graafwerkzaamheden

In nauw overleg met de gemeente Oldebroek is daarna een plan ontwikkeld om de bewuste plek af te graven. Politiemedewerkers van het Team Forensische Opsporing en de recherche zijn hierbij betrokken.

Einde bericht