Royal Haskoning


Vijf genomineerden DeltaCompetition 2008 bekend

22-10-2008

De internationale jury van de DeltaCompetition 2008 heeft na een grondige beoordeling van de papers de nominaties bekend gemaakt. Er zijn vijf genomineerden; 3 teams en 2 individuele studenten. Het beste team gaat met een prijzengeld van EUR 10.000,- naar huis. De auteur van de beste individuele paper met EUR 5000,-. Op 18 november maakt de jury de winnaars van de DeltaCompetition 2008 bekend op de "award ceremony" in Rotterdam. Naast de oplossingen van de studenten zal ook Cees Veerman zijn "delta adviezen" deze middag toelichten en delen met het publiek. Het belooft een inspirerende middag te worden!

De genomineerden van de DeltaCompetition 2008, geselecteerd door de jury zijn (in willekeurige volgorde):
Team nominaties:

- Double channel and tidal power station: engineering measures for rising sea
level threatening deltas
Wang Fei, Han Bo en Li Yuan, van HoHai Universiteit, China;
- Design and deployment of aquaponic grid communities Duc Tung Nguyen, Karthik Ramanathan en Sameer Vohra; van Universiteit van
Toronto, Canada; en

- Building with nature: finding a balance between natural and human processes
in deltas
Marten Hillen, Jos Kuilboer, Pieter Nordbeck en Roald Treffers; van TU Delft, Nederland.

Individuele nominaties:

- Mangroves: natural defence against natural disasters in model simulations
Fang Yenn Teo, van Universiteit van Wales, Cardiff; en
- Adapting to climate change and sea level rise in deltaic regions: an enhanced
framework and proposals for adaptation support initiatives Paula Posas, van Universiteit van Liverpool, United Kingdom.

Het belooft een spannende uitreiking te worden. De kwaliteit van de papers, ligt volgens de jury namelijk erg hoog. Juryvoorzitter prof. dr. Julian Hunt. "Ik ben echt onder de indruk van de onverwachte, innovatieve oplossingen die gepresenteerd worden. Zo kwam iemand met het idee van drijvende, moestuinen, zodat noodzakelijke oogsten niet verloren gaan na een overstroming. Of ondergrondse woningen in tropische deltagebieden, die regelmatig getroffen worden door de desastreuze gevolgen van tyfoons. En wat te denken van huizen met glazen wanden op de begane grond, die wegehaald kunnen worden bij een overstroming, zodat het water probleemloos door het huis kan stromen?"

Paula Posas is één van de genomineerden. "Wat de uitkomst ook zal zijn, ik heb veel geleerd van het intensieve onderzoek over de kwetsbaarheid van delta's en van de kust. Die kennis kan ik delen en gebruiken om beter onderbouwde besluiten te nemen in mijn professionele leven. Ik ben onder de indruk van de juryselectie voor deze competitie. Dat deze experts míjn paper en dat van andere studenten lezen is onwerkelijk."

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen

Stefan Nijwening
T +31 (0)6 12966345
E Stefan Nijwening