Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 22-10-2008

Auto tegen boom
WITTELTE Een 31-jarige man uit Diever raakte dinsdagmorgen gewond bij een eenzijdig ongeval aan de Wittelterweg. Door nog onbekende oorzaak botste de man tegen een boom. Hij zat enige tijd bekneld. Uiteindelijk is de man met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht. (BPS 08-185580)

Bestuurster scootmobiel gewond

RODEN Een 64-jarige vrouw uit Roden raakte dinsdagmiddag gewond bij een verkeersongeval. Een 37-jarige bestuurder van een personenauto uit Roden reed op de kruising met de Rozenhof. Deze bestuurder kwam uit een zijweg en wilde op de kruising rechtsaf, richting het centrum. Uit tegenovergestelde richting kwam de 64-jarige bestuurster van een scootmobiel. De bestuurder van de auto nam de bocht te ruim en botste tegen de scootmobiel. De 64-jarige vrouw is onder meer met een gebroken been naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd. (BPS 08-185700)

Bestuurder quad gewond
ASSEN Een 49-jarige man uit Assen raakte dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Groningerstraat. De man reed op zijn quad op de Groningerstraat. Een 47-jarige bestuurder van een personenauto wilde de quad inhalen, maar raakte daarbij het achterwiel van de quad. De 49-jarige bestuurder vloog door de lucht en belandde op straat. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk heeft hij een aantal wervels gebroken. (BPS 08-185764)

Eenzijdig ongeval A28
SPIER Een 38-jarige man uit Groningen raakte dinsdagmiddag gewond bij een verkeersongeval op de A28. Hij reed in een bestelauto vanuit Hoogeveen in de richting van Assen. Vermoedelijk reed de man op de linkerrijstrook en is hij met zijn voertuig in de middenberm terechtgekomen. Nadat hij corrigeerde, is hij uiteindelijk rechts in de berm tegen een boom tot stilstand gekomen. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht. (BPS 08-185771)

Rijden onder invloed
ZUIDLAREN Agenten hebben dinsdagmiddag een 29-jarige man uit Annerveensche Kanaal aangehouden op de Hogeweg wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 240 ugl. Tegen de beginnende bestuurder is verbaal opgemaakt. (BPS 08-185673) DE GROEVE Een 28-jarige kreeg dinsdagmorgen rond 6.30 uur proces-verbaal wegens het rijden onder invloed. De man reed op de Hunzeweg toen hij werd staandegehouden. Op het bureau blies hij 370 ugl. (BPS 08-185668)

Politie controleert op fietsverlichting
MEPPEL Tijdens een verlichtingscontrole zijn dinsdagavond op de Zuideinde negen bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder licht. (BPS 08-185814)

Paard gestolen
ZUIDLAREN Een 34-jarige man uit Goor deed dinsdagavond aangifte van diefstal van zijn paard. Terwijl hij een ander paard aan het inladen was aan de Markstraat, is zijn lichtbruine Haflinger van vijf jaar oud weggenomen. Toen de man op zoek ging naar zijn paard, zag hij een auto met trailer met hoge snelheid wegrijden. Het is nog niet duidelijk of deze bestuurder iets met de verdwijning te maken heeft. De politie onderzoekt de diefstal. (BPS 08-185779)

Diefstal bij bedrijf
ZWARTEMEER Bij een bedrijf aan de Plaatsen is, vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag, ingebroken. Uit een container zijn onder meer twee bosmaaiers en een compressor weggenomen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. (BPS 08-185630)

Graffiti schrijver aangehouden

ASSEN De politie heeft dinsdagavond twee verdachten aangehouden aan de Oudestraat op verdenking van het bekladden van allerlei panden met stiften. Het gaat om een 14-jarige en een 13-jarige jongen uit Assen. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. Ze hebben bekend onder meer bij het station en bij allerlei winkels op diverse plaatsen in Assen enkele tientallen tags te hebben gezet. Tegen de jongemannen is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-185836)

Omstander vat autovernielers in de kraag
HOOGEVEEN Een omstander heeft dinsdagavond aan de Kastanjelaan drie jongens staandegehouden. De man hoorde lawaai buiten en is polshoogte gaan nemen. Hij zag dat diverse autos vernield waren en hij zag drie jongens wegfietsen. Vervolgens is de man achter de drie jongens aangereden en heeft hij de politie gebeld. De verdachten zijn kort daarna overgedragen aan de politie en ingesloten voor verhoor. Het gaat om drie jongens van 15 jaar oud uit Hoogeveen, 14 jaar oud uit Pesse en 13 jaar oud uit Hoogeveen. Inmiddels is bekend dat van zes autos onder meer de spiegels zijn vernield. Overige gedupeerden worden gevraagd contact op te nemen met de politie. (BPS 08-185824)

Aanpak vuurwerkoverlast door wijkagent
BEILEN De politie kreeg de afgelopen dagen meldingen van burgers over overlast door vuurwerk aan de Made. Er zou niet alleen veel rommel achterblijven na het afsteken van het vuurwerk, maar ook omwonenden klaagden over geluidsoverlast. Ook de dieren in het park zouden worden belaagd door jongeren en last hebben van rondvliegend vuurwerk. Dinsdagmiddag is de wijkagent een kijkje gaan nemen en hij trof veel afgestoken vuurwerk en rommel aan. Toen de jongeren kwamen aanfietsen, wilden ze er bij het zien van de wijkagent eerst weer vandoor gaan. De wijkagent trof bij vier jongens (drie van 13 jaar oud en één van 14 jaar oud uit Beilen) vuurwerk en heeft dit inbeslaggenomen. Zij werden deelgenoot gemaakt van de klachten en kregen allen proces-verbaal. De tijd van het vervroegd afsteken (en dus het illegaal afsteken) van vuurwerk is weer aangebroken. Wanneer u overlast ervaart door vuurwerk, is het verzoek of u contact wilt opnemen met de politie via 0900-8844. Als wij zicht hebben op de aard en omvang van de overlast, kunnen wij actie ondernemen tegen de veroorzakers. (BPS 08-185526)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.