Gemeente Den Haag

Vernieuwd kinderparadijs op het Jacob van Campenplein

Op het Jacob van Campenplein in het Haagse centrum ligt sinds kort een écht kinderparadijs!
Nieuwe speeltoestellen wachten op kinderen uit de buurt om mee te spelen. Klimmen, klauteren, glijden en schommelen, het kan er allemaal! Op zaterdag 18 oktober om 15.00 uur is er een feestelijke heropening van de speelplek door wethouder Bert van Alphen. Tijdens de opening kunnen kinderen van 13.00 tot 17.00 uur gratis meedoen aan allerlei leuke activiteiten.

Stadsdeelwethouder Van Alphen: Het Jacob van Campenplein is weer een echt paradijsje voor kinderen. Kinderen verdienen een uitdagende en veilige plek om te spelen. Een plek waar ze met leeftijdsgenootjes avonturen kunnen beleven. Op het Jacob van Campenplein kan dat weer!

Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Zij kunnen meedoen aan een voetbaltoernooi, een schilderworkshop en aan verschillende spelletjes. Verder is er een clown die mooie ballonfiguren maakt!

De opknapbeurt was nodig omdat de toestellen niet meer voldeden aan de speelbehoeften van de kinderen. Buurtbewoners en kinderen hebben meegewerkt aan het ontwerp. De buurt is trots op de nieuwe speelplek en wil deze graag schoon, heel en veilig houden. Daarom hebben zij een beheerclub opgericht. Iedereen is welkom hieraan deel te nemen.

Kijk voor meer informatie over spelen in Den Haag op www.denhaag.nl/spelen.