Gemeente Den Haag

Kies uw favoriet voor Nieuwe Stad Prijs 2008

Het gebouw Haagsche Dynamiek van voetbalclub DUNO, t Haegsch Hof in de Rivierenbuurt, Spuimarkt in de binnenstad, Bink 36 aan de Binckhorstlaan en de nieuwbouw van het ROC Mondriaan aan het Leeghwaterplein zijn genomineerd voor de Nieuwe Stad Prijs 2008.

Stem en win 125,-
De vijf genomineerde projecten maken kans op de hoofdprijs van 10.000,-. Daarnaast dingen ze mee naar naar de publieksprijs van . 5.000,-.
Wethouder Norder: Ik roep alle Hagenaars op om te stemmen op hun favoriete project. Voor de publieksprijs kan iedere Hagenaar stemmen middels een formulier op www.denhaag.nl/nieuwestadprijs. Stemmen kan tot en met 5 december. Onder de stemmers op het winnende project wordt een cadeaubon van 125,- verloot.

Kleinschalige projecten
Verder heeft de jury drie kleinschalige projecten genomineerd. Zij maken kans op een prijs van 5.000,-.Daarbij gaat het om:
* Het Esloo Praktijkonderwijs in Laak biedt speciaal voortgezet onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. De jury prijst de combinatie van functies waar de hele wijk gebruik van kan maken. Naast onderwijsruimte biedt het gebouw ook ruimte aan zorg en welzijn instellingen en enkele winkeltjes.
* Het wooncomplex Kip Ipse in Leidschenveen. Hier wonen 13 jongeren die in het wonen begeleid worden door de Stichting Ipse uit Nootdorp. De ernaast gelegen stadsboerderij Landzigt biedt ruimte voor dagbesteding voor zowel de bewoners van Ipse als bewoners uit de omgeving.

* De zogeheten Luxus panden (nummer 93 t/m 99a) in de Boekhorststraat. Die zijn mooi in oude stijl hersteld. De jury vindt de renovatie een belangrijke impuls voor de hele wijk. De renovatie is onderdeel van de totale revitalisatie van de Boekhorststraat waarbij fysieke, economische en sociaal maatschappelijk maatregelen worden getroffen.

Jury zoekt adviseurs
Hagenaars kunnen dit jaar opnieuw de jury adviseren over de projecten die meedingen naar de Nieuwe Stad Prijs 2008. Bij de ronde langs de genomineerde projecten op zaterdag 22 november, wil de jury ongeveer 30 stadgenoten meenemen en horen wat zij ervan vinden. De jury betrekt die adviezen bij het uiteindelijke oordeel.
Wie in Den Haag woont, zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van de stad en graag een keer zijn mening geeft over de gerealiseerde projecten kan zich tot 3 november aanmelden voor de adviesgroep bij G. Mourits, telefoonnummer 070-3534158.

Presentatie
Op zaterdag 25 oktober en zaterdag 1 november presenteert Bart Chabot de projecten op TV West.
Op 11 december worden de winnaars bekend gemaakt.

Meer informatie over de Nieuwe Stad Prijs en de genomineerde projecten staat op www.denhaag.nl/nieuwestadprijs.