Gemeente Lansingerland


Denk mee over het cultureel erfgoed in Lansingerland Polderhuis Bergschenhoek

Als gevolg van enkele wetswijzigingen komen binnenkort verantwoordelijkheden en bevoegdheden op het gebied van het behoud van het culturele erfgoed naar de gemeente toe.

Met ingang van 1 januari 2009 wordt een Monumentenverordening van kracht en bestaat de mogelijkheid om gemeentelijke monumenten aan te wijzen. Om het college van Burgemeester & Wethouders te adviseren over potentiële gemeentelijke monumenten zal een monumentencommissie worden geïnstalleerd.

Daarnaast wordt door de gemeente archeologiebeleid ontwikkeld dat in september 2009 van kracht zal worden. Om de inhoud van het archeologiebeleid tussentijds af te stemmen wordt een klankbordgroep ingesteld.

De gemeente is daarom op zoek naar inwoners die zitting willen nemen in de monumentencommissie of de klankbordgroep archeologie. Voor nadere informatie of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Wendy Legerstee van de afdeling Economische Zaken & Welzijn via telefoonnummer (010) 800 46 35 en via emailadres wendy.legerstee@lansingerland.nl.