Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen: water belangrijk onderdeel van vrede in Midden-Oosten

22 okt 2008 | Watermanagement kan een belangrijk onderdeel zijn van het vredesproces in het Midden-Oosten, waarbij Nederlandse expertise ingezet wordt. Dat zei minister Verhagen vandaag in Den Haag tijdens een gesprek met de Syrische vice-premier voor Economische Zaken Abdallah al Dardari.
Minister Verhagen ontvangt al Dardari op het ministerie

Om de voorziening van water in het Midden-Oosten veilig te kunnen stellen, is samenwerking nodig tussen de landen in die regio. `Het onderwerp overstijgt de landsgrenzen en is dus zeer geschikt om de verschillende partijen bij elkaar te brengen', aldus minister Verhagen (Buitenlandse Zaken).

Ook de relaties tussen Syrië en Libanon, en de bevordering van het respect voor mensenrechten waren onderwerp van gesprek.

De Syrische vice-premier bezoekt naast Nederland een aantal landen in Europa. Hij is nauw betrokken met de economische hervormingen in Syrië en de onderhandelingen over betere samenwerking tussen zijn land en de Europese Unie. Nederland vindt dat een formele
samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en Syrië gepaard moet gaan met een blijvende en versterkte constructieve rol in het vredesproces.

Vice-premier al Dardari geeft op 23 oktober in de Nieuwe Kerk in Den Haag een publiek toegankelijke lezing over het politieke en economische beleid in Syrië, nu en in de toekomst.

Meer informatie


* 'Syrische vicepremier al Dardari geeft lezing'


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl