Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 22-10-2008

Harddrugs aangetroffen, vier verdachten aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 15 oktober zijn bij een actie gericht op verdovende middelen twee mannen van 32 en 36 jaar, een 40-jarige vrouw allen uit Nieuwegein en een 42-jarige vrouw uit De Meern, aangehouden.

Het viertal wordt verdacht van bezit en van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Bij een doorzoeking van een woning in Nieuwegein zijn goederen met betrekking tot de handel in verdovende middelen (harddrugs) in beslag genomen. Na het opnemen van de verklaringen en het opmaken van een proces-verbaal zijn de 36-jarige man, de 40-jarige vrouw en de 42-jarige vrouw in vrijheid gesteld. De 32-jarige Nieuwegeiner is na zijn voorgeleiding door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Het onderzoek wordt voortgezet en het dossier wordt na afronding ingezonden naar het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling.

Fietsster gewond

NIEUWEGEIN Een vrouw raakte op dinsdag 21 oktober gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 07.35 uur reed een 57-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Wijkerslootweg, komende uit de richting van de A.C. Verhoefweg en gaande in de richting van de Weg naar de Poort. Een 51-jarige fietsster uit Nieuwegein reed vanaf de Buizerdlaan, de kruising met de Wijkerslootweg op in de richting van de Batauweg. Op de kruising werd de fietsster geschept door de voor haar van rechts komende auto, waardoor zij ten val kwam. Zij liep meerdere schaafwonden en letsel aan haar gezicht op en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Het is niet duidelijk of de automobilist of de fietsster het rode verkeerslicht heeft genegeerd. Aan getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Geslotenverklaring

VIANEN/NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 21 oktober op twee plaatsen op naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd.

Van 07.45 uur tot 08.45 uur werd gecontroleerd op de parallelweg van de Rijksweg A2 op de Lekbrug aan zowel de kant van Vianen als aan de kant van Nieuwegein. Dit naar aanleiding van klachten van fietsers en bromfietsers dat veel autoverkeer de geslotenverklaring aan zijn laars lapt. De klacht bleek niet onterecht: 43 automobilisten werden bekeurd. Een fietsers liep tegen de lamp omdat zijn verlichting niet werkte. Ook hij mocht een bekeuring in ontvangst nemen.

Bij een controle tussen 15.30 uur en 16.30 uur op de Westelijke Parallelweg in Vianen kregen 21 automobilisten een bekeuring omdat zij de geslotenverklaring negeerden.

Motorrijder gewond

VIANEN Een motorrijder raakte op dinsdagochtend 21 oktober gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.45 uur reed een 38-jarige automobiliste uit Giessenburg over de Lexmondsestraatweg, komende uit de richting van Lexmond en gaande in de richting van Vianen. Zij stond in de file te wachten, vond dit kennelijk te lang duren en wilde keren om in de richting van Lexmond te rijden. Net op dat moment reed een 27-jarige motorrijder uit Sliedrecht links langs de file in de richting van Vianen. Hij botste tegen de kerende auto en kwam ten val.

De motorrijder werd met vermoedelijk een gebroken been per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.