Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 22-10-2008

Brandstichtingen opgelost

ZEGVELD De politie heeft drie jongeren van 16 en 17 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting.

Met de aanhouding van de drie jongens uit Zegveld op 15 oktober en 16 oktober heeft de politie vijf zaken opgelost. Zij hebben bekend betrokken te zijn geweest bij vier brandstichtingen en het stelen van een krat bier. Vanaf 9 september is er brand gesticht bij een voordeur en schutting van woningen aan de Middenweg en de Elzenlaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de jongeren moeten de schade vergoeden.

Dronken

WOERDEN Een kennelijk behoorlijk beschonken man werd in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 oktober bekeurd voor baldadigheid.

In de nachtelijke uren zag een agent enkele kennelijk dronken mannen over het Kerkplein lopen. Eén van de mannen, een 29-jarige Wilnisser, vond het daarbij nodig om drie marktkramen ondersteboven te trekken. De agent liet de verdachte en zijn maatje alles weer netjes rechtop zetten. De Wilnisser kreeg een bekeuring voor baldadigheid.

Bij controle in het politiebureau van de gegevens van de Wilnisser bleek dat hij een vals adres had opgegeven. Daar zal hij op een later tijdstip over worden gehoord en ook daar krijgt hij een bekeuring voor.

Snelheidscontrole

VREELAND De politie hield op dinsdag 21 oktober van 14.20 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Provinciale weg N201. In die tijd werd de snelheid van 1537 voertuigen vastgelegd, 162 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u. De topper reed 99 km/u.

Vals paspoort

MIJDRECHT Een man werd op dinsdag 21 oktober aangehouden omdat hij in het bezit was van een vals paspoort.

Rond 13.50 uur reden agenten over de Stationsweg en zagen hen een auto tegemoet komen. Zij vroegen het kenteken bij de meldkamer na, waarbij bleek dat de auto niet verzekerd was. De agenten keerden en zagen de auto op het Burgemeester Haitsmaplein geparkeerd staan. Vervolgens kregen de agenten informatie van een collega dat de te naam gestelde van de auto mogelijk gebruik maakte van een valse naam.

Kort daarna zagen agenten een man in de auto stappen en wegrijden. De bestuurder kreeg een stopteken. De man legitimeerde zich met een Pools paspoort en zou 39 jaar oud moeten zijn. Omdat de auto onverzekerd was, werd de Pool meegenomen naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen.

In het politiebureau werd zijn paspoort onderzocht. Die bleek vals dan wel vervalst te zijn. Uit nader onderzoek bleek dat de man vermoedelijk 47 jaar oud en van Poolse afkomst was en dus een vals c.q. vervalst paspoort had. Daarop werd hij aangehouden. Voor nader onderzoek werd de verdachte overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.