PSV gaat trainen op nieuw type kunstgras

22/10/2008 11:41

Desso Sports Systems

PSV werkt mee aan innovatieproject van kunstgrasfabrikant Desso Sports Systems

PSV gaat trainen op nieuw type kunstgras

Waalwijk, 22 oktober 2008

Vanavond geeft PSV niet alleen de aftrap voor de Champions League wedstrijd tegen Marseille. De club start ook een intensieve samenwerking met Desso Sports Systems op gebied van sportinfrastructuur. PSV wil hiermee de ontwikkeling van nieuwe technologieën inzake sportvelden op de voet volgen en ze toepassen op het eigen sportcomplex.

De eerste concrete stap van deze samenwerking is de installatie van het nieuwste type Desso-kunstgrasveld, Desso Ambiton, op het trainingscentrum De Herdgang van PSV.

Geblesseerde spelers uit de A-selectie zullen onder begeleiding van inspanningsfysioloog Luc van Agt trainen op dit veld.

Dit nieuwe type kunstgrasveld biedt de spelers extra comfort dankzij de goede demping en losblijvende, stabiele toplaag.

Bovendien blijven de speleigenschappen op het gehele veld hetzelfde onder alle weersomstandigheden. Spelers hoeven zich daardoor niet aan het veld aan te passen en kunnen zich helemaal richten op hun revalidatie.

Voor Desso Sports Systems betekent de samenwerking met PSV een belangrijke stap in de ontwikkeling van kunstgras voor professioneel voetbal. Het bedrijf zal de feedback van spelers en technische staf integreren in het innovatieproject 3F - Fit For the Future. Desso startte dit langlopend onderzoeksprogramma met als doel kunstgras voor voetbal verder te verbeteren.

Op dit moment wordt het Desso Ambition-veld op De Herdgang geïnstalleerd. Volgende week neemt PSV het veld in gebruik.

Einde persbericht

Over het Desso Ambition systeem

De nieuwste kunstgrasontwikkeling van Desso is het resultaat van een intensieve samenwerking met wetenschappers en experts. Het unieke systeem bestaat uit een Proplay schokabsorberende laag, een nieuw type kunstgrasmat en rubbervrije infill Envirofill. Dankzij de uitstekende drainerende werking en gereduceerde warmte-opbouw, is een Desso Ambition kunstgrasveld in staat, de invloed van weersomstandigheden uit te schakelen.

Over Desso Sports Systems

Desso Sports Systems is marktleider in sportvelden. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m2 kunstgras voor onder meer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Ook het versterkte natuurgrassysteem Desso GrassMaster is internationaal succesvol bij prof- en amateurvoetbalclubs. De onderneming maakt deel uit van Desso, met hoofdkantoor in Waalwijk. Desso is bekend van contracttapijt en tapijttegels voor onder andere kantoren, hotels en de luchtvaartindustrie. Klanten zijn onder meer KLM, Virgin Atlantic, Carnival Cruise en Intercontinental Hotels and Resorts. De 1000 Desso-werknemers zijn verantwoordelijk voor een jaaromzet van zo'n 200 miljoen Euro.





http://www.dessosports.com