Persberichten stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht, 22-10-2008

Man aangehouden voor diefstal fietsen

UTRECHT Een 21-jarige man uit Hilversum is aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Motorrijders van de Politie kregen woensdag 22 oktober omstreeks 01.30 uur een melding dat een man met twee fietsen liep te zeulen op de Cartesiusweg.

De motorrijders zagen de man kort daarna op de kruising Marnixlaan met de Amsterdamsestraatweg en spraken hem aan. Na geconfronteerd te zijn met de bevindingen van de melder/getuige gaf de Hilversummer toe de fietsen niet gevonden te hebben in de bossage, maar had weggenomen bij een bedrijf in de omgeving van de Atoomweg. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De fietsen zijn eveneens naar het bureau gebracht.

Vier mannen en twee vrouwen aangehouden

UTRECHT Een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 20-jarige man uit De Meern, een 31-jarige man uit Utrecht, een 22-jarige man uit Zeist, een 19-jarige vrouw uit Utrecht en een man die zijn identiteit niet wilde opgeven, zijn aangehouden op verdenking van inbraak/vernieling.

Politiemensen kregen woensdag 22 oktober omstreeks 00.05 uur een melding om te gaan naar de Troelstralaan in verband met een mogelijke inbraak. Ter plaatse werd een ingeslagen raam en een vernielde deur aangetroffen en in het pand zes personen. De zes verklaarden niet te hebben ingebroken maar bezig te zijn met een kraakactie omdat het pand niet bewoond zou zijn. De zes personen werden aangehouden. De man die zijn identiteit niet wilde opgeven, verzette zich tegen zijn aanhouding. Om hem onder controle te kunnen brengen, moest hij worden geboeid. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Bestelbus gestolen;man aangehouden

UTRECHT Een 30-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal en veroorzaken aanrijding. Politiemensen, die met een controle bezig waren op de Eligenstraat, hoorden via de portofoon dat er een bestelbus was gestolen in de omgeving van de Nieuwegracht en was weggereden richting de Maliesingel.

De politiemensen stelden direct een onderzoek in en zagen dat de bestelbus hen tegemoet kwam rijden op de Singel. De Utrechter werd aangehouden. Uit onderzoek en een getuigenverklaring bleek dat de Utrechter met de gestolen bestelbus tegen de gevel van een woning was gebotst. Verder bleek dat de Utrechter niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, dat hij werd gezocht voor een woninginbraak aan Zevenwouden in Utrecht en nog tien dagen gevangenisstraf moest uitzitten.

Man met gevulde tas aangehouden

UTRECHT Een 35-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De Utrechter werd dinsdag 21 oktober omstreeks 15.55 uur betrapt in een winkel aan de Roelantdreef. De man passeerde de kassa met een nogal opvallend gevulde tas waarop personeel vroeg of zij in de tas mochten kijken. De man rende hierop de winkel uit maar kon nog voor de winkel worden aangehouden. Na onderzoek van de tas bleek dat de man voor ruim 73 euro aan goederen uit de winkel had gestolen.

De man werd overgedragen aan de politie en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De man staat bovendien te boek als veelpleger. Nader onderzoek moet uitwijzen of de Utrechter in aanmerking komt voor meerdere winkeldiefstallen.

Man aangehouden voor beroving

UTRECHT Een 51-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De Utrechter bedreigde dinsdag 21 oktober omstreeks 03.10 uur op de Singel met een scherp voorwerp een 31-jarige man uit De Bilt.

Onder deze bedreiging moest de 31-jarige man zijn portemonnee afgeven met daarin enkele honderden euros. Na de beroving vluchtte de man weg. De Biltenaar deed aangifte en een onderzoek werd gestart. Politiemensen keken uit naar de verdachte en traceerden hem omstreeks 05.00 uur op de Catharijnesingel, waarop hij werd aangehouden. Hij is ingesloten in het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft dinsdag 21 oktober in een woning een kleine hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.
Naar aanleiding van ingekomen informatie stelde de politie rond 13.30 uur een onderzoek in een woning aan de Peetersdreef. De deur van de woning werd geforceerd omdat niemand aanwezig was om de deur te openen. In de woning werd op twee plaatsen een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Tijdens het onderzoek in de woning meldden zich twee personen een man en een vrouw (gegevens nu nog onbekend) zich bij de woning. De politie onderzoekt nog de betrokkenheid van het tweetal bij de kwekerij. De ruim 40 planten en een tiental stekjes plus de complete apparatuur werd in beslag genomen.

Snelheidscontrole

UTRECHT Dinsdag 21 oktober heeft de politie in de omgeving van de Nijverheidsweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 13.00 en 15.30 uur werd op de Joseph Haydnlaan, de Nijverheidsweg en de Cartesiusweg gecontroleerd op snelheid met een laser gun. In totaal kregen 25 bestuurders een bekeuring omdat zij de maximum snelheid overschreden. Vier bestuurder kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen en één bestuurder werd bekeurd voor hinderlijk gedrag.

Vrouw onderuit met scooter

UTRECHT Op de Potterstraat vond dinsdagmorgen een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte. Een 19-jarige vrouw uit Bilthoven reed omstreeks 09.05 uur met haar scooter over de Potterstraat. De vrouw moest remmen voor een overstekende fietser. Hierdoor raakte zij de macht over haar stuur kwijt en raakte een stoeprand. Hierdoor kwam zij ten val en liep letsel op aan haar heup. De vrouw werd voor onderzoek naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Fietsverlichtingscontrole

UTRECHT De donkere maanden komen er weer aan, vandaar dat de politie extra controleert op het voeren van de juiste fietsverlichting. Op dinsdag 21 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur controleerde de politie op de Voorstraat, de Potterstraat, de Kanaalstraat en de Damstraat. In totaal kregen 96 fietsers een bekeuring van 20 euro voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Verdachten brandstichting Bakkerstraat aangehouden

UTRECHT De politie heeft begin oktober het onderzoek naar brandstichting in de Bakkerstraat - in het centrum van Utrecht - afgerond. Drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting.

Op donderdagmorgen 28 februari kreeg de politie rond 05.30 uur een melding dat er brand woedde in een bestelbus die in de Bakkerstraat stond. De brandweer bluste de brand en voorkwam dat de brand zich uitbreidde naar naastgelegen winkels en woningen. Wel brandde de bestelbus uit en liep een pui van een winkel brandschade op. De politie constateerde na onderzoek dat er sprake was van brandstichting en stelde nader onderzoek in naar verdachten.

Beelden van cameratoezicht werden veiliggesteld en leidden naar de verdachten. De beelden zijn ook getoond bij het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op 12 maart. Dit leverde wel tips op, maar loste de zaak niet op.

Op dinsdag 30 september hield de recherche twee mannen uit Rotterdam aan (van 20 en 22 jaar oud), een week later, op maandag 6 oktober, kon een derde verdachte uit Rotterdam (21 jaar oud) worden aangehouden. De mannen zijn verhoord over hun betrokkenheid bij de brandstichtingen. Ze hebben hun betrokkenheid bekend en gaven aan uit baldadigheid een voorwerp in brand te hebben gestoken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het dossier wordt verzonden aan het Openbaar Ministerie.