Gemeente Elburg


STICHTING ATELIERS EN GALERIE LEONARDO DA VINCI
STATIONSLAAN 72
3851 NK ERMELO

Feiten op een rij over MonaLisa:


- Cursus beeldhouwen en cursus schilderen in Ermelo van start gegaan volgens de `buddy'-formule.

- Tweede reeks van zes lessen start op maandag 27/10 in Ermelo en woensdag 22/10 in Epe en Barneveld

- Individueel inschrijven ook mogelijk voor iedereen vanaf 16 jaar
- Nieuwe locatie in Epe

Start tweede reeks cursus schilderen en beeldhouwen midden oktober

De bekendmaking dat het Ermelose kunstcentrum Leonardo Da Vinci een primeur heeft met een cursus volgens de `buddy'-formule zorgde voor de start van twee groepen in Ermelo. In Epe was een net te gering aantal aanmeldingen en bleek ook het gebouw van Mamuze zijn beperkingen te kennen. Daarom is in Epe met succes gezocht naar een nieuwe leslocatie. De volgende reeks lessen zullen in Activiteitencentrum de Balans gegeven worden.

De cursussen beeldhouwen en schilderen in Ermelo worden gewaardeerd door de cursisten. Met veel plezier wordt er gehakt en gevijld in steen of wordt er geëxperimenteerd met verf en oliepastel. Ongemerkt maken cursisten kennis met elkaars werelden vanuit dezelfde gedrevenheid: De creativiteit ontdekken.

Wie mee wil doen aan een cursus schilderen of beeldhouwen kan zich nu aanmelden. Het is geen verplichting dat men zich samen met een buddy inschrijft. Individueel aanmelden kan namelijk ook, met of zonder beperking.

Cursussen schilderen en beeldhouwen
De cursussen zijn een initiatief van Leonardo Da Vinci en Gebiedsgericht Cultuurbeleid Veluwe. Tijdens de `buddy' cursussen onder de naam MonaLisa gaan mensen met én zonder beperking schilderen en beeldhouwen onder deskundige begeleiding. MonaLisa brengt mensen met en zonder handicap bij elkaar. Mensen met een beperking hebben net als iedereen vrienden en bekenden zonder beperking. Samen een cursus doen kan echter vaak niet, terwijl het juist zo leuk is om samen met vrienden of familie iets te ondernemen, iets nieuws te ontdekken, samen bezig te zijn en je verder te ontwikkelen. Mensen met een beperking voelen zich vaak te kwetsbaar om aan een gewone cursus deel te nemen. Ze vinden geen aansluiting en docenten weten vaak niet hoe ze met deze groep moeten omgaan. Het kunstproject MonaLisa slecht deze grenzen. Persbericht MonaLisa Pagina 1 van 2 Versie d.d. 7 oktober 2008

Inschrijven voor MonaLisa
Iedereen kan zich inschrijven voor de cursus MonaLisa, zowel individueel als samen, zowel met als zonder beperking.
Het project stimuleert dat elke deelnemer met een beperking iemand zonder beperking meeneemt zodat er een gelijkmatige verdeling ontstaat in de deelnemersgroep. Mona Lisa staat open voor mensen met alle soort beperkingen: psychisch, lichamelijk en/of verstandelijk.
Inschrijven kan op twee manieren;
per e-mail via info@leonardodavinci-kunst.nl met vermelding van naam en adresgegevens,
of via het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier is op te vragen via telefoonnummer 0341-495568, of te downloaden op www.leonardodavinci-kunst.nl .

Cursusinformatie
Een cursus bestaat uit zes lessen schilderen en/of beeldhouwen. De kosten zijn 60,00 voor 6 lessen.
De cursussen vinden plaats in:

- Ermelo: Beeldhouwen en schilderen
Locatie: ateliers Leonardo da Vinci, Stationsstraat 72 te Ermelo. Start en proefles: maandag 27 oktober van 19.00 tot 21.30 uur,
- Barneveld: Schilderen
Locatie: Gebouw De Klup, Hensjesweg 9a te Barneveld Start en proefles: woensdag 22 oktober van 19.00 tot 21.30 uur.
- Epe: Schilderen
Locatie: Activiteitencentrum De Balans, W.G. van der Hulststraat 3 te Epe. Start en proefles: woensdag 22 oktober van 19.00 tot 21.30 uur. De eerste lesdata in oktober kunnen door belangstellenden als kennismakingsles gebruikt worden. De kosten voor deze les zijn 10,-

Deelnemers van wie het inkomen niet toereikend is om aan deze cursus deel te nemen, kunnen bij de gemeente van hun woonplaats informeren naar de subsidiemogelijkheden. Dit is zeker de moeite waard gezien de eerste positieve ervaringen van cursisten in Ermelo.

Leonardo Da Vinci
Leonardo Da Vinci biedt cursussen aan kunstenaars met een beperking die hun artistieke talenten onder begeleiding verder willen ontwikkelen. Hierdoor ontstaat er een bijzondere kunstcollectie. Daarnaast zijn er regelmatig exposities en projecten met reguliere kunstenaars met verrassende resultaten. De kunstwerken die in de ateliers vervaardigd worden, zijn net zo gevarieerd als de kunstenaars zelf. Kunstenaars met een beperking hebben hier vooral veel mogelijkheden.

Gebiedsgericht Cultuurbeleid Veluwe
Gebiedsgericht Cultuurbeleid Veluwe is een samenwerkingsverband van de gemeenten Epe, Heerde, Hattem, Elburg, Nunspeet, Oldebroek, Harderwijk, Ermelo, Putten, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en provincie Gelderland. Gebiedsgericht Cultuurbeleid Veluwe wordt uitgevoerd door KCG.


---
Persbericht MonaLisa Pagina 2 van 2 Versie d.d. 7 oktober 2008