Ingezonden persbericht


UvA zoekt mbo-scholen voor normering signaleringsinstrument dyslexie

Mbo-scholen gezocht voor normering signaleringsinstrument dyslexie

Voor de normering van de interactieve dyslexietest 'IDAA-mbo' zoekt de Universiteit van Amsterdam mbo-scholen die hieraan willen bijdragen. IDAA-mbo is een digitaal signaleringsinstrument voor dyslexie en bijkomende leerproblemen (rekenen, woordenschat), ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van Professor D.A.V. van der Leij, in samenwerking met Muiswerk Educatief en in opdracht van de projectgroep Protocol Dyslexie mbo. Het instrument zal onderdeel zijn van het Protocol Dyslexie mbo, dat eind 2009 beschikbaar is.

Samenwerking CINOP, Expertisecentrum Nederlands en het Onderwijscentrum van de VU

Het project Protocol Dyslexie mbo wordt uitgevoerd door een bijzonder samenwerkingsverband. Hilde den Exter (CINOP) is verantwoordelijk voor het organisatorische projectmanagement. De inhoudelijke regie en uitvoering van het project ligt in handen van Ria Kleijnen van het Expertisecentrum Nederlands van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij werkt samen met Sui Lin Goei van het Onderwijscentrum van de Vrije Universiteit Amsterdam. De projectgroep bestaat verder uit twee leden van het Netwerk Dyslexie BVE, te weten Ingrid ten Have (ROC Midden Nederland) en Monique Janssen (ROC Rijn IJssel) en een vertegenwoordiger uit een AOC, te weten Frans Bos van AOC Friesland.

Eenvoudige screening alle eerstejaars studenten

De dyslexietest IDAA-mbo screent alle studenten uit het eerste leerjaar eenvoudig op dyslexie en bijkomende leerproblemen (rekenen, woordenschat) in ongeveer 45 minuten. De testafnames vinden plaats in januari 2009 en worden begeleid door een medewerker van de Universiteit van Amsterdam. Na het onderzoek ontvangt u de resultaten met de nodige uitleg. Deelnemende scholen worden genoemd in de testverantwoording en in het onderzoeksrapport. Lijkt het u interessant om mee te doen? Ga naar www.muiswerk.nl/idaambo voor alle informatie en om uw school aan te melden.

--------------------------------------------EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------



Ingezonden persbericht