Gemeente Ermelo


Bladkorven

Ieder jaar in de herfst levert de buitendienst van de gemeente Ermelo weer service aan u door het plaatsen van bladkorven. Hier zijn uiteraard hoge kosten mee gemoeid, daar ook de stortkosten voor blad, zeker als het nat is ook elk jaar weer toenemen.

Wij vragen u dan ook begrip te hebben voor het feit dat wij slechts een beperkte periode de bladkorven plaatsen (van week 43 tot week 51) Tot die tijd verzoeken we u het blad in eigen tuin te verzamelen. Uiteraard is het nog beter het blad in eigen tuin te composteren zodat ook het milieu niet verder behoeft te worden belast. Bovendien is het in zekere mate ook goed voor humusvorming in uw tuin.

De bladkorven zijn uitsluitend bestemd voor het blad van gemeente bomen, dus geen eigen blad, takken en ander tuinafval. Mocht er onverhoopt geen korf bij u in de buurt staan, dan kan het gemeente blad in deze periode (week 43 tot week 51) in de berm/rand plantsoen gedeponeerd worden. (De gemeente verandert de locaties niet, en deze worden ook niet uitgebreid). Wij rekenen op uw medewerking.

De locaties