Gemeente Ermelo


Woonservicecentrum

In de afgelopen jaren hebben wij de direct betrokkenen via een brief geïnformeerd over de ontwikkeling van het woonservicecentrum bij de locatie Sporthal Triade. Na de inloopavond van 6 november 2007 zijn het aantal belanghebbenden en belangstellenden toegenomen. Om die reden even een korte publicatie.

Om aan de nadelige financiële gevolgen, die bij de ontwikkeling van de diverse woonservicecentra in Ermelo aan de orde zijn, tegemoet te kunnen komen is naar een oplossing gezocht en gevonden. Het college heeft in april 2007 besloten dat de woningcorporatie UWOON en de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) elders een terugverdienmogelijkheid krijgen onder bepaalde voorwaarden.

De Overeenkomst Woonzorgcentrum Oost is in de afrondingsfase Over de terugverdienmogelijkheid, die in de Samenwerkingsovereenkomst realisatie vier woonzorgcentra en een woningbouwlocatie Ermelo komt, vindt nog intensief overleg plaats. Wij hopen voor het einde van het jaar beide overeenkomsten te kunnen sluiten met UWOON en SGBB. Bij alle partijen is de intentie aanwezig om de nodige zorgplaatsen in Ermelo te realiseren.

Na het ondertekenen van de overeenkomsten pakt UWOON de ontwikkeling van het woonservicecentrum bij de locatie Sporthal Triade weer op.

Met ingang van 1 juli 2008 is de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing. Voor het bouwplan is geen vrijstellingsprocedure artikel 19 lid 2 Wet Ruimtelijke Ordening (WRO) meer mogelijk, omdat geen aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor 1 juli 2008. Nu gaat de gemeente een bestemmingsplanherziening volgen voor de realisatie van het woonservicecentrum.

Wij hopen u halverwege 2009 de uitwerking van het plan, dat u tijdens de inloopavond van 6 november 2007 hebt kunnen zien, te tonen.

Wij houden u op de hoogte.