Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - gewonden na aanrijding                          |
Bij een verkeersongeval zijn dinsdagmiddag 21 oktober op de Deventerweg in Zutphen een 55-jarige bromfietser en een 59-jarige fietsster gewond geraakt. Beide mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding vond rond 16:30 uur plaats. De 55-jarige Zutphenaar wilde met zijn bromfiets vanaf de Deventerweg de Leeuweriklaan inslaan terwijl de 59-jarige plaatsgenote met haar fiets vanuit de Leeuweriklaan de Deventerweg op wilde fietsen. De vrouw heeft de bromfietser bij het oversteken vermoedelijk over het hoofd gezien. De ambulance heeft de man en de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is met meerdere botbreuken opgenomen en de man kon na behandeling naar huis.

|     |Twello - geld opgenomen na diefstal pinpas                |
Een 83-jarige man uit Twello is dinsdagmiddag 21 oktober op de Dorpsstraat in Twello slachtoffer gewonden van diefstal van zijn pinpas. Een onbekende vrouw vroeg hem meerdere malen om geld te wisselen en zag kans de pinpas weg te nemen. Later is er met de pinpas geld opgenomen.

De diefstal heeft eind van de middag plaatsgevonden onder de overkapping van een supermarkt. Even daarvoor had hij geld opgenomen bij een bank. Toen de man korte tijd later bij een supermarkt wilde betalen, kwam hij tot de ontdekking dat hij zijn pinpas miste. Later bleek dat er al geld was opgenomen met de pinpas. Kennelijk heeft men bij de geldopname door de man zijn gedragingen geobserveerd wardoor ook de pincode bekend werd. Advies: plaats uw hand boven het toetsenbord zodat men niet kan zien welke pincode u intoetst. De politie stelt onderzoek in naar deze diefstal.

|     |Lochem - Inbraak in bedrijf                               |
In de nacht van dinsdag op woensdag 22 oktober is er ingebroken in een supermarkt aan de Prins Bernhardweg in Lochem. Er zijn onder andere tabakwaren weggenomen.

Men is door het forceren van een deur binnengekomen en heeft de bedrijfsruimte doorzocht. In 's-Heerenberg heeft een soortgelijke inbraak plaatsgevonden en de politie onderzoekt of beide inbraken met elkaar te maken hebben.

Einde berichten
-----------------------
olitievoorlichter



Politie Noord- en Oost Gelderland