Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 oktober 2008

Bromfietser gewond bij aanrijding

Holten

Een 17-jarige jongen uit Holten raakte dinsdag 21 oktober gewond bij een eenzijdige aanrijding met zijn bromfiets op de Rijssenseweg in Holten.

Dinsdag 21 oktober omstreeks 08.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Rijssenseweg in Holten. Bleek dat een 17-jarige jongen uit Holten met zijn bromfiets over de Rijssenseweg reed in Holten en daarbij een flauwe bocht over het hoofd had gezien. De jongen kwam tegen een boom tot stilstand. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-132896)

Fietser gewond na aanrijding met auto

Borne

Een 40-jarige fietser uit Hengelo raakte dinsdag 21 oktober gewond toen hij met zijn fiets, op de Europastraat in Borne werd aangereden door een bestuurder van een auto.

Dinsdag 21 oktober werd omstreeks 07.20 uur een aanrijding gemeld op de Europastraat in Borne. Bleek dat een 40-jarige fietser uit Hengelo, op de Europastraat reed en werd aangereden door een 52-jarige automobilist uit Borne. Deze kwam uit de Grotestraat en wilde de Europalaan op rijden en verleende geen voorrang aan de fietser. De fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-132895)

Meisje gewond na aanrijding met auto

Enschede

Een 14-jarig meisje uit Enschede raakte dinsdag 21 oktober gewond toen zij met haar fiets, op de kruising Koekoekstraat / Mekkelholtsweg in Enschede werd aangereden door een bestuurder van een auto.

Dinsdag 21 oktober omstreeks 07.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Koekoekstraat / Mekkelholtsweg in Enschede. Bleek dat een 21-jarige automobilist over de Mekkelholtsweg in Enschede reed. Ter hoogte van de Koekoekstraat verleende hij geen voorrang aan een van hem van recht komende 14-jarig meisje, welke daar met haar fiets reed.

Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Het meisje werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-132984)

Jongen aangehouden na mishandeling

Enschede

Een 17-jarige jongen uit Enschede werd op woensdag 22 oktober aangehouden, omdat hij op de Stadsgravenstraat in Enschede een man had mishandeld.

Woensdag 22 oktober omstreeks 01.00 uur kreeg de politie melding van een ruzie in een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Bleek een 17-jarige jongen uit Enschede om nog onduidelijke redenen een 20-jarige man een kopstoot uitdeelde. De politie heeft de 17-jarige aangehouden en onderzoekt het hoe en waarom van de ruzie.

De 20-jarige moest zich onder doktersbehandeling stellen. (08-133352)

Man op heterdaad betrapt bij inbraak in auto

Enschede

Oplettende medewerkers van de Stadswacht konden op dinsdagavond 21 oktober een 27-jarige man aanhouden die bezig was met een auto-inbraak.

Dinsdagavond 21 oktober omstreeks 22.45 uur kreeg de politie melding van een auto inbraak aan de Visserijstraat in Enschede. Bleek dat oplettende stadswachten zagen dat een man een autoruit had ingegooid en goederen uit de auto wegnam. De stadswachten hebben de man, een 27 jarige Enschedeër, aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-133337)

Drie personen aangehouden na mishandeling

Almelo

Een 27-jarige vrouw uit Almelo, een 32-jarige man uit Almelo en een 42-jarige man uit Nijverdal werden op dinsdag 21 oktober aangehouden na een flinke ruzie op het Stationsplein in Almelo.

Dinsdag 21 oktober omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding van een ruzie op het Stationsplein in Almelo. Bleek dat hierbij een 27-jarige vrouw uit Almelo, een 32-jarige man uit Almelo en een 42-jarige man uit Nijverdal betrokken waren geweest. De 32-jarige man moest als gevold van de ruzie, zich laten behandelen door een arts in het ziekenhuis. De drie verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld door de politie. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de mishandeling. (08-133266)

Man aangehouden voor bezit van harddrugs

Almelo

Een 22-jarige man uit Almelo werd op dinsdag 21 oktober aangehouden in zijn woning aan de Sypesteyn in Almelo, omdat hij in het bezit was van een hoeveelheid harddrugs.

Dinsdagsavond 21 oktober werd een 22-jarige man uit Almelo in zijn woning aan de Sypesteyn aangehouden omdat uit politie onderzoek gebleken was dat de man in het bezit was van een hoeveelheid harddrugs. De agenten troffen bij de man ongeveer 200 gram harddrugs aan. De man werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Naar de herkomst van de drugs doet de politie onderzoek. (08-101521)

Twee jongens aangehouden na brandstichting

Enschede

Een 11-jarige en een 13-jarige jongen, beiden uit Enschede werden op dinsdag 21 oktober aangehouden omdat zij ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor een schutting brand aan de Hoogstraat in Enschede.

Maandag 20 oktober omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een schuttingbrand aan de Hoogstraat in Enschede. De schutting stond al flink in brand en moest geblust worden. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek konden een 11-jarige en een 13-jarige jongen, beiden uit Enschede worden aangehouden. Beiden bekenden dat zij met sterretjes aan het spelen waren en daardoor de schutting in brand was gevolgen.. Tegen de beiden jongens zal proces-verbaal worden opgemaakt.

(08-133020)

Winkeldief aangehouden

Enschede

De politie hield op dinsdag 21 oktober een 20-jarige Enschedeër aan op verdenking van winkeldiefstal.

Oplettend winkelpersoneel, van een winkel op het van Loenshof in Enschede, zagen op dinsdag 21 oktober omstreeks 11.30 uur een man goederen meenemen zonder deze af te rekenen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man, een 20-jarige Enschedeër, werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-133020)

Automobilist rijdt fietser aan en gaat ervan tussen, politie zoekt automobilist en getuigen

Enschede

Dinsdag 21 oktober werd een 18-jarige fietser aangereden door een auto op de Haaksbergerstraat in Enschede. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. De politie is opzoek naar de automobilist(e) en getuigen.

Dinsdag 21 oktober omstreeks 08.30 uur stak een 18-jarige fietser via het zebrapad de Haaksbergerstraat ter hoogte van "eetcafé Cetin" over. Een nog onbekende automobilist merkte dit niet of te laat op en raakte de fietser aan de achterkant van de fiets. Hierbij kwam de 18-jarige ten val en raakte zijn fiets beschadigd.

De politie is opzoek naar de veroorzaker. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-133057)

Bij verkeerscontrole in Denekamp zijn 7 processen-verbaal uitgeschreven

Denekamp

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole in Denekamp op dinsdag 21 oktober 7 processen-verbaal uitgeschreven.

Tijdens verkeerscontrole op de Nordhornsestraat in Denekamp, zijn op dinsdag 21 oktober 7 processen-verbaal uitgeschreven.

Proces-verbaal in onder andere opgemaakt voor: Geen geldig APK, onverzekerd rijden, overschrijden van de maximale snelheid en diverse andere overtredingen. (08-133094)

9 jarige jongen bestuurt een tractor

Langeveen

Een 9-jarige jongen werd op dinsdag 21 oktober betrapt door de politie bij het alleen besturen van een 160 PK tractor.

Dinsdag 21 oktober zagen surveillerende agenten een modderspoor op de Langeveenseweg in Langeveen. Het spoor werd gevolgd tot aan een weiland waar de tractor reed. Bij het aanspreken van de tractorbestuurder troffen de agenten wel een zeer jonge bestuurder aan. Bleek dat de bestuurder van de tractor een 9-jarige jongen uit Geesteren is.

De politie heeft de jongen naar huis gebracht en tegen de vader zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het besturen van een voertuig benenden de 16 jaar. (08-133258)

Automobilist rijdt fietser aan en gaat ervan tussen, politie zoekt automobilist en getuigen

Rijssen

Woensdag 15 oktober werd een 15-jarige fietsster aangereden door een auto op de Entersestraat in Rijssen. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. De politie is opzoek naar de automobilist(e) en getuigen.

Woensdag 15 oktober omstreeks 20.30 uur reed een 15-jarige fietser over een rotonde op de Entersestraat in Rijssen. Een nog onbekende automobilist reed vanuit de Karel Doormanstraat de rotonde op en kwam in aanrijding met de fietsster. Hierbij kwam het meisje ten val. De bestuurder heeft het bewusteloze meisje alleen aan haar lot overgelaten. Nadat zij was bijgekomen heeft zij hulp kunnen inroepen.

De politie is opzoek naar de veroorzaker. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Rijssen, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-133057)