Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Informatieavond onderdoorgang Maarsbergen

In Sociaal Cultureel Centrum De Twee Marken in Maarn was dinsdagavond een informatieavond over de toekomstige aanleg van de ongelijkvloerse spoorkruising in Maarsbergen, ook wel de tunnelbak genoemd.

De informatieavond was een initiatief van ProRail. Namens de gemeente was wethouder Jankees Salverda aanwezig; hij sprak de aanwezigen ook toe. Vervolgens kregen de circa 150 aanwezigen van medewerkers van ProRail de huidige stand van zaken te horen.
Duidelijk werd dat de komst van de tunnelbak onder het spoor vanwege de wettelijk te volgen procedures nog jaren op zich laat wachten. De aanwezigen stelden aan het einde van de avond vele vragen. Waarom kan het spoor niet omhoog worden gebracht? Als er een tunnelbak komt, hoe zit het dan met het fijnstof-gehalte dat nu al hoge proporties aanneemt? Als de Rijksweg A12 wordt verbreed, in hoeverre neemt dan de verkeersstroom toe? Niet alle vragen konden direct worden beantwoord. Wethouder Salverda gaf wel aan dat alle partijen met elkaar in gesprek moeten blijven om op deze manier de beste oplossing voor Maarsbergen (en haar inwoners) te krijgen.

Door de aanwezigen werd ook een link gelegd naar de Structuurvisie van de gemeente. In de discussieversie wordt gesproken over de bouw van mogelijk 3000 woningen in Maarsbergen en over de mogelijke aanleg Rondweg-Oost om Maarsbergen. Deze onderwerpen komen ongetwijfeld maandagavond 27 oktober vanaf 19.30 uur opnieuw in De Twee Marken aan de orde.

Laatst gewijzigd: 22 oktober 2008