Audax Eos Magazine bestaat 25 jaar Woensdag 22 Oktober, 2008 Eos viert deze verjaardag met een extra dik nummer. Een uitklapbare tijdlijn geeft een visueel aantrekkelijk overzicht van de wetenschappelijke en technologische hoogtepunten van de voorbije 25 jaar: van hiv over Hubble en Dolly tot iPhone. In extra interviews met o.a. Jane Goodall en Martinus Veltman kijkt het blad naar de toekomst.

Eind oktober 1983, exact 25 jaar geleden, zag Eos het levenslicht. âNiet de vooruitgang bedreigt de mens, maar de onwetendheidâ was het leidmotief bij het eerste nummer. Nu, 25 jaar later, is dit succesvol maandblad nog steeds het sluitstuk van de populairwetenschappelijke uitgeefactiviteiten van Cascade, een Belgische dochteronderneming van het Nederlandse Audax.

Rond Eos ontwikkelde de uitgeverij een multimediaal concept met twee zusterbladen (Psyche en Brein, Scientific American Nederlandstalig), een stevig uitgebouwde site met dagelijkse nieuwsberichten (www.eosmagazine.eu), het eerste Nederlandstalige blogportaal voor wetenschap (www.scilogs.nl) en een gratis wekelijkse nieuwsbrief met korte berichtgeving en jobs voor wetenschappers. De redactie verwierf internationale licenties van oa New Scientist en Scientific American.