Politie Gelderland-Midden

Politie waarschuwt voor zakkenrollers

Publicatiedatum: 22-10-2008 13:12:44

ZEVENAAR / DUIVEN - De politie waarschuwt het winkelend publiek voor zakkenrollers in de winkelcentra van Zevenaar en Duiven.

De afgelopen weken zijn er al meerdere meldingen van gedupeerden binnengekomen die slachtoffer zijn geworden van zakkenrollerij. Slachtoffers werden daarbij afgeleid door de daders om vervolgens de portemonnee afhandig te kunnen maken. Ook werden mensen aangesproken met de vraag of men geld kon wisselen. De daders zouden vervolgens geld uit de portemonnee weten te halen. De politie heeft al tientallen aangiften van gedupeerden opgenomen. De politie adviseert om zeer alert te zijn en heeft de volgende tips:

o Stop uw geld, documenten en waardevolle voorwerpen altijd zorgvuldig weg.
o Draag een tas niet aan de straatzijde.
o Draag uw tas met de schouderriem om een schouder en de hals, zodat de tas
vóór u hangt.
o Draag een handtas eventueel onder de jas.
o Draag uw tas met de klep/sluiting altijd naar uw lichaam toegekeerd. o Neem uw tas altijd mee in de paskamer.
o Maak de tas niet vast aan het stuur van uw fiets en doe de tas niet in de mand
van uw fiets of rollator.
o Leg of hang ook geen tas in of aan een winkelwagentje. o Gebruik bijvoorbeeld een halstasje onder uw kleding. o Neem niet meer geld mee dan u denkt nodig te hebben en gebruik voor grotere bedragen uw pinpas.

Aangifte doen
Wanneer u het slachtoffer bent geworden van zakkenrollerij, doet u dan vooral aangifte bij de politie. Neem contact op via 0900 - 8844 en maak een afspraak voor het doen van aangifte. Voor uw aangifte wordt dan tijd vrijgemaakt en kunt u al uw informatie kwijt.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---