Ecorys

ECORYS Nederland BV Postbus 4175 3006 AD Rotterdam

Bezoekadres Watermanweg 44 3067 GG Rotterdam

T 010 453 88 00 F 010 453 07 68

© 2008 ECORYS Nederland BV
ECORYS-rapport over loopbanen van bèta- en techniekleraren

Foto van wiskunde leraar voor schoolbord 22 oktober 2008 - . Het rapport, onderdeel van de Technomonitor 2008, wordt in Amsterdam op 11 november officieel gepresenteerd tijdens de manifestatie Vliegende Hollanders, georganiseerd door het Platform Bèta Techniek.

Tijdens de manifestatie zullen de meest opvallende resultaten van de Technonomonitor, uitgevoerd door een combinatie van onderzoeksbureaus (waaronder ECORYS) en verzameld onder eindredactie van ResearchNederland worden gepresenteerd, met als centrale vraagstelling Hoe staat het met bètatechniek in Nederland?
Natuurlijk hier de meest recente gegevens over het bètatechniek onderwijs in Nederland (instroom, doorstroom en uitstroom van leerlingen en studenten vanaf de basisschool tot aan de arbeidsmarkt). Deze cijfers zijn weergegeven in een helder doorstroomschema, waardoor inzichtelijk is waar diverse leerlingen en studenten terecht komen. Ook de situatie van bètatechnische leraren wordt belicht aan dehand van het ECORYS-rapport. Ook bestaat er aandacht voor een internationale vergelijking van de inspanningen op R&D gebied en arbeidsmarktperspectieven van bètatechnici. Daarnaast zijn de verwachtingen tot 2012 ten aanzien van de arbeidsmarkt voor bètatechnici in Nederland op regionaal niveau in kaart gebracht. Naas

Meer informatie is te vinden op de website van Platform Bèta Techniek, waar ook het ECORYS-rapport Loopbanen van bèta- en techniekleraren kan worden gedownload.