Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Hoog Moersbergen ontvangt verkeersveiligheidslabel

Woensdagmorgen was het feest bij de basisschool Hoog Moersbergen in Doorn. Het Utrechts VerkeersveiligheidsLabel (UVL) werd uitgereikt. Het UVL is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeerseducatie van de leerlingen en verkeersveiligheid rond de school structureel aanpakken. Om als school in aanmerking van het label te komen, moet aan de volgende aspecten aandacht worden besteed.


1. De schoolorganisatie

2. Verkeerslessen en -projecten in de klas

3. Praktijklessen

4. De schoolomgeving en de school-thuisroutes
5. Communicatie met en betrokkenheid van de ouders.

Naast de school speelt ook de gemeente een belangrijke rol in de UVL-aanpak. Daarom zijn er naast UVL-scholen óók UVL-gemeenten. De gemeente Utrechtse Heuvelrug is hier één van. Samen met de scholen en de andere verkeersveiligheidspartners, zoals VVN en de politie, werkt de gemeente aan de doelstellingen van het UVL.

De gemeente verplicht zich om de basisscholen die aan het UVL-project deelnemen te steunen middels een structureel bedrag op de begroting. Ook stelt de gemeente een gemeentelijke verkeerswerkgroep in die de deelnemende scholen steunt en het project coördineert. Daarnaast ondersteunt de gemeente het praktische verkeersexamen en heeft de gemeente aandacht voor een veilige schoolomgeving.

Wethouder Clemens van der Burg ontving woensdagmorgen het ULV-certificaat en gaf het een mooie plaats.

Laatst gewijzigd: 22 oktober 2008