Gemeente Beuningen


Gelderse Handhavingsweek in Beuningen
Begin oktober is in de provincie Gelderland en dus ook in de gemeente Beuningen de Gelderse Handhavingsweek gehouden. Dit om de samenwerking te verbeteren tussen de verschillende handhavingsinstanties en om integraal (handhavers, toezichthouders en politie samen) te kijken of organisaties de regels naleven.

Toezichthouders en handhavers van de gemeente Beuningen hebben samen met het politieteam Beuningen diverse controles uitgevoerd. Er is met name aandacht besteed aan:

de kwaliteit van (vethoudend) afvalwater dat geloosd wordt door bedrijven waar voedingsmiddelen worden bereid;

de naleving van de Drank- en Horecawetgeving en de Wet op de kansspelen;

het gebruik van gebouwen in het buitengebied.

In totaal zijn 27 bedrijven gecontroleerd. Van de 22 gecontroleerde horecabedrijven is gebleken dat in 13 gevallen de vetvangput niet tijdig is gereinigd, onderhouden of niet deugdelijk werkt. Het onderzoek naar mogelijke overtredingen wordt voortgezet. In een aantal gevallen werd een overtreding van de Drank- en Horecawetgeving geconstateerd. In één geval bleek dat er meer kansspelautomaten aanwezig waren dan er waren vergund en in een ander geval bleek een kansspelautomaat aanwezig te zijn waarvoor geen vergunning is verleend.

Naast de controles bij de horecabedrijven zijn er bij twee bedrijven overtredingen geconstateerd als het gaat om de opslag van gevaarlijke stoffen. De uitgevoerde controles in het buitengebied heeft een aantal feiten opgeleverd die nog verder onderzocht moeten worden om te kunnen beoordelen of alsnog handhavend opgetreden moet worden.

De geconstateerde overtredingen hebben in een enkel geval geleid tot het opmaken van een proces verbaal door de politie Beuningen.