Gemeente Beuningen


GGD onderzoek in de regio
Vorige week hebben 11.000 volwassenen in Nijmegen en omgeving een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan een onderzoek van de GGD Regio Nijmegen. Voor Beuningen zijn willekeurig 1000 mensen uit het bevolkingsregister geselecteerd. Zij worden via een ansichtkaart uitgenodigd om een internetenquête in te vullen met vragen over hun gezondheid, welbevinden en leefstijl.

Doel van het onderzoek
Met dit onderzoek wil de GGD inzicht krijgen in de gezondheidssituatie en leefstijl van inwoners tussen 19 en 65 jaar. Gemeenten, welzijns- en zorginstellingen gebruiken de resultaten van het onderzoek om hun beleid en activiteiten beter af te stemmen op de vragen en behoeften van volwassenen.

Resultaten
Het onderzoek onder volwassenen is een samenwerkingsproject van zes GGD'en in Gelderland en Overijssel. Via regelmatig onderzoek willen de GGD'en inzicht geven in de gezondheidssituatie van de bevolking in Oost-Nederland. Op basis van de resultaten stelt de gemeente nota's voor gezondheidsbeleid op. De resultaten van het volwassenenonderzoek zijn in 2009 bekend.