Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 22-10-2008

Politie onderzoekt laffe diefstal uit woning

TILBURG: De Tilburgse politie is een onderzoek gestart naar de daders van een laffe woninginbraak. De inbraak vond plaats op maandagavond 22 oktober 2008 in de Reinevaarstraat. De nog onbekende daders braken in tijdens de afwezigheid van de 87-jarige bewoonster van het pand. Zij was kort vóór de inbraak onwel geworden en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De 87-jarige bewoonster werd in de vooravond door haar kleinzoon gevonden in de woning. De vrouw had vermoedelijk een hersenbloeding gehad en was onderkoeld geraakt. De kleinzoon was polshoogte gaan nemen omdat de vrouw de telefoon niet opnam. De man begeleidde vervolgens zijn oma naar het ziekenhuis, waar zij later in de vroege ochtend overleed.

Omstreeks 21.30 uur meldden omwonenden bij de politie dat er was ingebroken in de woning van het slachtoffer. Ze hoorden lawaai vanuit de woning en zagen twee jongemannen de woning uitvluchten. Het duo ging er vandoor in een grijze personenauto richting de onderdoorgang van de Lage Witsiebaan. Bij controle bleek dat de woning van de bejaarde vrouw overhoop was gehaald. De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op om zich via 0900 88 44 te melden. Wellicht hebben mensen rond 21.00 / 21.30 uur in de buurt van de
Reinevaarstraat verdachte personen zien lopen met goederen of een grijze auto zien rijden. Meldingen kunnen ook anoniem worden
doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Geen buit bij poging overval bij supermarkt

TILBURG: Personeel van een supermarkt aan de Van Tetterodestraat werd woensdagochtend 22 oktober verrast door overvallers. Het misdrijf vond plaats rond 07.00 uur kort nadat het winkelpersoneel aan de slag was gegaan. De daders bedreigden buiten de winkel twee medewerkers met een vuurwapen en wisten zo in het pand te komen. Ze wilden dat de kluis geopend werd. Toen dat niet lukte gingen de overvallers er vandoor. Het ging om twee mannen die te voet wegvluchtten. Er is bij deze overvalpoging geen buit gemaakt.

Fietsendief op heterdaad betrapt

TILBURG: In de nacht van dinsdag 21 oktober op woensdag 22 oktober betrapte de politie een fietsendief op heterdaad. Dat gebeurde rond 02.30 uur op de Spoorlaan. De man gedroeg zich verdacht in de
fietsenstalling bij het NS. Agenten spraken hem aan en hij kreeg een duidelijke waarschuwing. Twintig minuten later zagen de agenten hoe hij een fiets uit de stalling wegnam en deze te koop aanbood aan toevallige voorbijgangers. Deze voorgangers verklaarden nadien dat de verdachte 15,- vroeg voor de gestolen fiets.
De man werd gearresteerd en ingesloten. Daarbij werd de gestolen fiets (merk Raleigh)
in beslag genomen. De arrestant verzette zich bij zijn aanhouding zodanig dat de politie pepperspray moest gebruiken om hem onder controle te krijgen.
De 34-jarige Tilburger is een zogenaamde veelpleger. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers. Hij is dan ook in verzekering gesteld.

Man (43) opgepakt na mishandeling en vernieling

TILBURG: Een 43-jarige man uit Tilburg werd dinsdagavond 21 oktober 2008 om 21.15 uur opgepakt nadat hij zijn dochter had mishandeld en de auto van zijn schoonzoon had vernield.
Het geweld vond plaats in de woning en op de openbare weg in
Tilburg-West.
De verdachte mishandelde in de woning zijn 23-jarige dochter. De vrouw werd tegen de grond en het meubilair gesmeten, zo verklaarde zij. De ruzie verplaatste zich naar buiten waar de man met een hamer de zijruiten en de achterruit van de auto van zijn schoonzoon insloeg. Ondertussen was de politie gewaarschuwd, die de verdachte arresteerde en insloot in het politiebureau. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 22-10-2008 14:14 | © Regio Midden en West Brabant |