Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Reizigersoverleg regio en provincie Utrecht vergadert niet over OV-chipkaart
Het overlegorgaan van reizigersorganisaties met de provincie Utrecht en het BRU vergadert voorlopig niet over de OV-chipkaart. Een meerderheid stemde dinsdag in met een oproep van de ROVER-afvaardiging om de landelijke consumentenorganisaties en de reizigersoverleggen in Amsterdam en Overijssel te volgen. Deze waren eerder uit het overleg op landelijk niveau resp. in hun regio's gestapt.

Het Utrechtse Rocov roept de landelijke betrokkenen van de overheid en vervoerders nadrukkelijk op, zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen, zodat het overleg kan worden hervat. De consumentenorganisaties willen dat de positie van de reiziger centraal komt te staan bij de ontwikkeling van de chipkaart. Ook zijn er nog tientallen zorgpunten en is aan geen van de 11 Reizigerseisen onvoorwaardelijk voldaan.

Dat Utrecht het overleg opschort, moet in dit licht vooral worden gezien als een signaal naar Den Haag. `Zowel met de provincie als met het BRU heeft het overleg altijd in een open en constructieve sfeer plaatsgevonden'.
Pagina geplaatst: 22 oktober 2008