Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 22-10-2008

Politie onderzoekt gewapende overval op woning in Hoeven

HOEVEN: Vannacht is een echtpaar dat woonachtig is aan het Achter 't Hof in hun woning overvallen. Het echtpaar, een 69-jarige man en een 66-jarige vrouw, werden in hun woning verrast door nog onbekende gewapende overvallers. Er werd door de overvallers, die geld eisten geweld, gebruikt. Ook werden de slachtoffers bedreigd en vastgebonden. Het vrouwelijke slachtoffer wist uiteindelijk alarm te slaan bij de buren. De recherche stelt een uitgebreid onderzoek in.

De politie kreeg omstreeks 04.50 uur een melding dat er een gewapende overval had plaats gevonden op de bewoners van een adres aan het Achter het Hof. De melding werd gedaan door de buurman van de
slachtoffers. Zijn buurvrouw stond aan de voordeur en had bij hem aangebeld. Zij had zichzelf weten te bevrijden. De buurman is mee naar haar woning gegaan, waar het manlijke slachtoffer nog was. Wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning is nog niet duidelijk. Er moeten nog uitgebreide verklaringen van beide slachtoffers worden opgenomen. Voor zover nu duidelijk zijn zij in hun slaap verrast door twee gewapende overvallers die geld eisten. Er werd daarbij gedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De slachtoffers werden vastgebonden.

De overvallers hebben de woning doorzocht en zijn daarna gevlucht. Ze hebben kennelijk toegang verkregen door het slot van de achterdeur te forceren. Over de buit zijn nog geen bijzonderheden bekend.
Burgemeester Osterloh van Halderberge heeft zojuist de slachtoffers bezocht en namens de gemeente hen veel sterkte toegewenst. De politie roept eventuele getuigen van deze overval op zich te melden via 0900-8844.

Twee rijders onder invloed in dezelfde Roosendaalse straat

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 01.10 uur op de Van Beethovenlaan een 25-jarige Roosendaler betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 250 ugl. In dezelfde straat werd ook een 22-jarige Roosendaler vrijwel gelijktijdig aangehouden voor rijden onder invloed. De agenten controleerden de bestuurder omdat hij bij de supermarkt langs de verkeerde kant de rotonde nam. Hij blies 305 ugl. Beide verdachten kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 21.40 uur in een woning aan de Wilhelminastraat een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner, een 35-jarige man, werd aangehouden. De politie was ter plaatse gegaan na een melding dat er sprake zou zijn van een conflict. De kleine ruit van de voordeur bleek vernield te zijn. Er hing in de woning een sterke hennepgeur. Er bleken in twee slaapkamers een hennepkwekerij ingericht te zijn. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Er stonden 295 hennepplanten. Deze planten zijn geruimd. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel in Roosendaal

ROOSENDAAL: Vanmorgen is een 36-jarige Roosendaalse gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Gastelseweg. Het slachtoffer reed met haar fiets over het verplichte brom/fietspad aan de Gastelseweg. Ze kwam uit de richting van het centrum en reed in de richting van Oud-Gastel. Ze wilde de weg oversteken en verleende daarbij kennelijk geen voorrang aan de voor haar van links komende auto bestuurd door een 53-jarige man uit Roosendaal, waardoor een aanrijding ontstond. Het slachtoffer werd met kneuzingen en verwondingen aan het hoofd
overgebracht naar het St. Franciscusziekenhuis te Roosendaal.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-10-2008 14:55 | © Regio Midden en West Brabant |