Provincie Noord-Brabant

Persbericht

Datum 22 oktober 2008 Nummer 200

1140 bezoeken en 137 reacties op 'webgesprekken'

Www.uwmeningoverruimte.nl leidt tot veel reacties voor Provinciale Staten

Na ruim één week heeft de website www.uwmeningoverruimte.nl 1140 bezoeken geregistreerd van ruim 660 unieke adressen. Op de stellingen over hoe de ruimte in Brabant ingericht moet worden, zijn 137 inhoudelijke reacties gegeven, terwijl bijna 100 mensen hebben aangegeven voortaan de nieuwsbrief over deze 'webgesprekken' te willen ontvangen.

De commissie Ruimte en Milieu van Provinciale Staten organiseerde deze vorm van meningen peilen. Nico Schouten, voorzitter van de commissie, is heel blij met deze tussenstand:"Dit is een nieuwe mogelijkheid om mensen te vragen wat ze over een bepaald onderwerp vinden. Het blijkt dat er gretig gebruik van wordt gemaakt, vooral door mensen die niet namens bekende organisaties spreken. Dat vinden wij heel waardevol. Avonden organiseren in zaaltjes heeft zijn voordelen, maar een mening aan de provincie kwijt kunnen vanuit je eigen huis, blijkt een waardevolle aanvulling."

Met de komst van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening, is de rol van de provincie sterk veranderd. De provincie kan zelf invullen hoe gedetailleerd ze zich nog met de inrichting van de ruimte wil bezig houden. Door aan Brabanders te vragen welke rol zij zien voor de provincie, en hoe zij willen dat Brabant er in 2030 uit ziet, krijgen Provinciale Staten een schat aan gegevens binnen. Deze gegevens worden gebundeld en gebruikt voor de 'startnotitie', die de voorloper vormt voor de nieuwe verordening en structuurvisie die de inrichting van de Brabantse ruimte regelt. Deze startnotitie wordt op 12 december vastgesteld. De 'webgesprekken' duren nog tot 3 november.



Provincie Noord-Brabant