Gemeente Delfzijl

Gemeente Delfzijl, Appingedam, Bedum, Loppersum en Ten Boer akkoord met cultuurportal

22-10-2008 - De colleges van B&W van Delfzijl, Appingedam, Bedum, Loppersum en Ten Boer gaan akkoord met de vorming van een cultuurportal dat door Stichting Biblionet Groningen wordt opgezet. De portal gaat een overzicht bieden van culturele instellingen, evenementen en activiteiten voor de gemeenten. In de gemeenten werken de bibliotheken samen onder de naam Tichelstroom.

De bibliotheken in de diverse gemeenten gaan de regie voeren over de data die deels door henzelf en deels door culturele instellingen en/of gemeenten worden ingevoerd. Ook gaan de bibliotheken fungeren als aanjagers om het gebruik van de portal te stimuleren.

De benodigde software en het systeem voor het beheer van de informatie is afkomstig van de Biblionet en van Biblionet ID.

De verwachting is dat de cultuurportal begin 2009 van start gaat en dat het een welkome aanvulling is voor het bieden van culturele informatie die nu nog door de individuele gemeenten afzonderlijk via hun websites wordt verzorgd.

De jaarlijkse kosten voor het beheer van de portal (6.000 euro) worden naar evenredigheid van het inwoneraantal over de gemeenten verdeeld. Het opzetten van de portal wordt betaald uit vernieuwingsgelden voor de bibliotheken.

De portal zal jaarlijks worden geëvalueerd tot 2012. Dan vindt er een eindevaluatie plaats en wordt bekeken of het project in de daarop volgende jaren wordt gecontinueerd.