Samen maken we het veilig

22/10/2008 16:13

Stichting Vestia Groep

Vanaf volgende week werken Vestia Rotterdam Noord, Slagboom Vlaardingen en leerlingen van het Albeda Collega samen aan één project. Vestia vindt het belangrijk dat haar huurders veilig wonen en gaat daarom de groepenkasten van bijna 800 huurders in Rotterdam noord repareren of vervangen.

Leren in de praktijk

De drie partijen vinden het belangrijk dat jongeren de kans krijgen om het vak in de praktijk te leren. De groepenkasten worden geplaatst door VMBO-leerlingen van het Albeda College. De leerlingen zijn zorgvuldig getraind in het installeren van de groepenkasten en het omgaan met huurders, daarnaast krijgen ze begeleiding vanuit Slagboom Vlaardingen.

800 huurders

De afgelopen maanden heeft Slagboom Vlaardingen geïnventariseerd bij welke huurders het nodig is om de groepenkasten te vervangen of te repareren. Bij woningen waar geen aardlekschakelaar aanwezig is, wordt deze erbij geplaatst. Het hele project zal tot begin 2009 duren.

Over de drie partijen

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.

Slagboom Vlaardingen kenmerkt zich als een solide partner, met een jarenlange ervaring op vele gebieden binnen de elektrotechniek.

Het Albeda college is een grote scholengemeenschap voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in Rotterdam.