Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Talentenjacht 2008

22 oktober 2008
Doe jij eindexamen HAVO of VWO? Op een school in Amsterdam West? En wil je alle tips weten die je niet op school krijgt, maar wel nodig hebt om carrière te maken in het bedrijfsleven of bij de overheid? Geef je dan nu op voor Talentenjacht 2008.

Assessment-dag

De 40 leerlingen die het meeste talent en motivatie hebben worden door YACHT geselecteerd voor een assessment-dag bij YACHT op kantoor. Door een stevig gesprek met ervaren recruiters krijg je jouw talenten maar ook je minder sterke punten goed in beeld.

TalentEvent

De 20 meest getalenteerde jongeren gaan door naar het TalentEvent: twee dagen om je vaardigheden te vergroten en te netwerken.

De eerste dag is op het kantoor van stadsdeel De Baarsjes. En gaat over: wat wil ik bereiken, kan ik dat wel, wat moet ik daar nog voor leren, kortom: hoe krijg ik dat voor elkaar.

De tweede dag, op het hoofdkantoor van ABN AMRO op de Zuidas, start met een les etiquette: hoe moet je je in een professionele omgeving gedragen (en wat moet je echt niet doen!).
Daarna start het netwerken: je ontmoet de jonge ambtenaar van het jaar Wassila Hachchi (van het ministerie van Economische Zaken uit Den Haag), er is een gesprek met burgemeester Job Cohen, je kunt speeddaten met topmanagers van NUON, ABN AMRO en nog 10 andere bedrijven. Je gaat tot slot met die mensen om de tafel bij het afsluitende diner om al netwerkend die les etiquette in de praktijk te brengen. En dan maar kijken waar je nieuwe netwerk je brengt.....

Informatie

Wil je meer weten? Klik hier. Of kijk nog even naar de uitzending op AT5.

Afbeelding Talentenjacht.nl