Persberichten 22/10 middag

Regio, 22-10-2008

Noordwijk Agressieve man aangehouden Een volledig buiten zijn zinnen geraakte 34 jarige man uit Noordwijk is woensdagmorgen 22 oktober door de politie aangehouden voor agressief gedrag en het weigeren om te vertrekken bij het gemeentehuis aan de Voorstraat. Daar reageerde hij vervelend en agressief naar het personeel nadat ze hem daar niet (direct) van dienst konden zijn. De politie werd daarop ingeschakeld die de man vorderde om te vertrekken. Dit weigerde hij. Hij werd dan ook aangehouden en meegenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Geweldpleger aangehouden De politie heeft woensdag 22 oktober een 16 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor het veroorzaken van letsel bij een 17 jarige plaatsgenoot. Dit gebeurde woensdag 17 september op het kermisterrein aan het Aarplein. De verdachte verwondde daar zijn plaatsgenoot met een mes. Deze liep daardoor een grote wond aan de wang op en moest daaraan in de huisartsenpost behandeld worden. De verdachte wordt vrijdag 24 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Bodegraven Politie lost vernielingen aan autos op De politie heeft een groot aantal vernielingen aan autos na onderzoek kunnen oplossen. Woensdag 22 oktober werden daar drie inwoners uit Bodegraven voor aangehouden. Het gaat hier om een 19 jarige vrouw en twee mannen van 23 en 24 jaar. Zij hebben bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op voor openlijke geweldpleging. Na hun verhoor en bekentenissen zijn de verdachten op vrije voeten gesteld. De vernielingen werden gepleegd in de avond/nacht van woensdag 2 op donderdag 3 juli. Dertien bewoners deden aangifte van vernieling aan hun auto. Zij ontdekten diepe krassen, deuken en kapotte spiegels. Ook werd er over een aantal autos gelopen. De autos stonden geparkeerd op onder meer het Hoornblad, het Beiershof, Hollandshof en de Karperlaan.

De politie begon met een onderzoek en deed een oproep voor getuigen. Mede door die informatie kwam de politie bij de verdachten. Zij verschenen na uitnodiging vandaar op het politiebureau.