Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 22-10-2008

Engelse vechtersbazen opgepakt, vier slachtoffers doen aangifte

BREDA: De politie heeft vannacht in het uitgaanscentrum omstreeks 02.30 uur twee mannen van 33 en 36 jaar met de Britse nationaliteit aangehouden die verdacht worden van het mishandelen van voorzover nu bekend vier mensen. Het incident zou begonnen zijn in een rij voor een nachtcafé. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Een 20-jarige Bredanaar verklaart dat hij vannacht met een vriend stond te wachten voor de ingang van een nachtzaak aan de Grote Markt. Er kwamen vier mannen bij de rij staan die probeerden voor te dringen. Deze mannen spraken Engels en waren zichtbaar dronken. Er werd vanuit de wachtrij geroepen dat de mannen gewoon achteraan aan moest sluiten. Er brak daarop een vechtpartij uit waarbij een van de verdachten onder meer een kopstoot gaf aan een 20-jarige aangever.

Een 19-jarige Bredanaar werd door een van de Engelse vechtersbazen in zijn wang gebeten. Bij een ander slachtoffer, een 22-jarige Bredanaar, werd een gekneusde neus en kaak en een afgebroken kies geconstateerd. Een 21-jarige Dongenaar kreeg een harde klap op zijn neus, waardoor die is gebroken. Uit het onderzoek blijkt dat vermoedelijk de
36-jarige verdachte het meeste geweld heeft gebruikt. De politie heeft de verdachten aan de hand van de signalementen kunnen aanhouden op de Veemarktstraat en St. Ignatiusstraat.

Fransen met 2½ kilo en 1½ kilo hennep in auto's aangehouden

ULVENHOUT: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 20.45 uur tijdens een verkeerscontrole een 29-jarige man uit Lille aangehouden nadat in de kofferbak van zijn auto 2,5 kilo hennep was aangetroffen. De bestuurder werd aan de kant gezet omdat een achterlicht van zijn auto het niet deed. Hij gaf direct zelf aan dat er drugs in zijn auto lagen. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wilde de drugs gedeeltelijk zelf gebruiken en de rest verkopen. Hij had er 10.000 euro voor betaald. Hij is vanmiddag in vrijheid gesteld.

BREDA: Gistermiddag werd tijdens de controle van een Franse auto op de Tramsingel ook 1½ kilo hennep in de kofferbak aangetroffen. De inzittenden, twee mannen uit Calais van 28 en 32 jaar werden
aangehouden. De politie stelde een controle in de auto op grond van de Opiumwet in nadat de dienders in het voertuig al een klein zakje hennep zagen liggen. De agenten troffen ook een busje traangas aan. Het duo heeft een dagvaarding gekregen.

Zwerver aangehouden na bedreiging medewerkster opvangcentrum

BREDA: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 19.50 uur op de Slingerweg een 44-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van een 39-jarige medewerkster van het Opvangcentrum. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De bedreiging werd door de verdachte geuit tijdens een woordenwisseling. Hij hield daarbij zijn hand op een zak, waarin hij een stanleymes had zitten en verwees daarna tijdens zijn dreigement. Ook riep hij dat hij een beruchte familie in Tilburg kende die hij wel zou inschakelen. Hij is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Winkeldievegge heeft ziekte van Kleptomanie

BREDA: Gistermiddag is in een warenhuis op de Karrestraat een
48-jarige Waalwijkse aangehouden voor winkeldiefstal. De dievegge liep tegen de lamp omdat het alarm van het poortje bij de uitgang afging. Ze had kleding in haar tas gestopt en niet afgerekend. Diverse kledingstukken waren beschadigd omdat ze geprobeerd had de alarmlabels te verwijderen. Ze verklaarde dat ze lijdt aan de ziekte van
kleptomanie. Ze kreeg een boete van 280 euro en betaalde ook 519 euro schadevergoeding.

Dure boter en kaas voor Bredase winkeldievegge

Een 61-jarige vrouw uit Valkenburg werd gistermorgen in een supermarkt aan de Pastoor van Spaandonkst betrapt op winkeldiefstal. Ze had een stuk kaas en een pakje boter in haar tas gedaan en niet afgerekend. Ze kreeg 150 euro boete die door haar is betaald.

Winkeldievegge herkend van bewakingsfoto

BREDA: In een elektronicazaak aan de Kruisvoort is gistermorgen een 24-jarige Bredase betrapt op winkeldiefstal. Een bewaker herkende de vrouw van een foto die gemaakt was van een eerdere diefstal waarbij zij niet was aangehouden. Deze diefstal was gepleegd op 7 juni 2008, ze had toen een optische muis gestolen. Deze keer had de dievegge een oortelefoon ter waarde van 9 euro in haar jas gestopt. Ze rekende het apparaat niet af waarna ze buiten werd aangehouden. Zij heeft een boete van 250 euro betaald.

33 fietsers op de bon in Breda

BREDA: Agenten van het team Breda Zuid-Oost hebben vanmorgen tussen 07.45 uur en 08.45 uur een controle gehouden op de Beverweg, ter hoogte van de Fiat garage. Alle fietsers die vanaf de richting Brabantplein kwamen aangefietst over het verkeerde fietspad hebben een bekeuring gekregen voor het niet voldoende rechts houden. Dat waren 33 fietsers. De fietsers vanaf 16 jaar moeten 60 euro betalen, de fietsers van 12 tot en met 15 jaar 30 euro.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-10-2008 16:48 | © Regio Midden en West Brabant |