VVD


22-10-2008

VVD wil Innovatieplatform opheffen

VVD-woordvoerder Charlie Aptroot wil opheldering van het kabinet over de uitlatingen van ex-secretaris Frans Nauta van het Innovatieplatform.

In zijn donderdag te verschijnen boek `Het innovatieplatform - innoveren in het centrum van de macht' schrijft Nauta dat er binnen het platform sprake is van gekibbel en dat resultaten uitblijven. Daarnaast beschrijft hij hoe minister-president Balkenende opdracht gaf om - niet bestaande - successen uit te venten.

Aptroot: "Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat de secretaris van het Innovatieplatform een volkomen andere weergave geeft van het functioneren en de resultaten van het platform dan de regering tot op heden heeft gegeven. Overigens is de VVD al jaren van mening dat het Innovatieplatform niets oplevert en beter kan worden opgeheven."

Het Innovatieplatform is door minister-president Balkenende opgezet om Nederland naar de wereldtop te leiden op het gebied van hoger onderwijs, onderzoek en innovatie. Het platform wordt gevormd door prominenten uit de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven. De VVD wil weten wat het platform tot op heden heeft gekost en hoeveel uitgaven er nog gepland staan.

"De vaste kosten van deze vergader- en borrelclub bedragen alleen al drie ton per jaar. Als Balkenende niet met concrete feiten komt, stel ik weer voor om het Innovatieplatform op te heffen. Ik ben benieuwd of het CDA en de PvdA het platform dan tegen beter weten in tóch blijven steunen", aldus Aptroot.

Klik hier voor de vragen die Charlie Aptroot over dit onderwerp heeft gesteld aan de minister-president en de minister van Economische Zaken.

22 oktober 2008

Charlie Aptroot: c.aptroot@tweedekamer.nl