Nederlandse Politiebond


Politie Zorgpolis in 2009

In 2009 blijft de premie voor de PZP-basisverzekering hetzelfde als in 2008. Ook de premies voor de aanvullende PZP-verzekeringen Basis PZP, Plus PZP, Top PZP, Tandarts PZP en Uitgebreide Tandarts PZP blijven het komende jaar ongewijzigd - en dat terwijl sommige vergoedingen zijn verbeterd.

De totale kosten van de gezondheidszorg zijn gestegen, maar onder andere door goede zorginkoop (bijvoorbeeld het voorkeursbeleid voor merkloze medicijnen) hoeven de premies van bovengenoemde PZP-verzekeringen niet verhoogd te worden.

Helaas maken de gestegen zorgkosten het onvermijdelijk dat de premies voor een aantal andere aanvullende verzekeringen wel stijgen vanaf 1 januari 2009. Te weten de verzekeringen Jongeren PZP, 50+, Excellent en Supertop. Wat precies uw nieuwe premie wordt vanaf 1 januari 2009 kunt u zien op de nieuwe polis die u voor 15 november van CZ ontvangt.

BELANGRIJKSTE VERANDERINGEN BASISVERZEKERING


* Geen eigen bijdrage meer voor psychotherapie of psychiatrische zorg (tweedelijns zorg).


* De diagnose en behandeling van zeer ernstige dyslexie bij kinderen van zeven of acht jaar wordt vergoed. Uw kind moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.


* De volgende hulpmiddelen worden niet meer vergoed:
- allergeenvrije en stofdichte hoezen;

- faxapparatuur;

- sta-op-stoelen.


* De vergoeding voor slaap- en kalmeringstabletten vervalt mogelijk. Alleen voor een beperkt aantal aandoeningen kunt u dan nog een vergoeding krijgen. Dit besluit is op dit moment nog niet definitief. U kunt op onze website (www.pzp.nl) of op de website van het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (www.minvws.nl) bekijken of de overheid heeft besloten deze vergoeding aan te passen. Natuurlijk kunt u hiervoor ook het Accountteam PZP bellen.

BELANGRIJKSTE VERANDERINGEN AANVULLENDE PZP-VERZEKERINGEN


* Voor oefentherapie Cesar en Mensendieck is voortaan geen verwijzing van uw huisarts meer nodig.


* De vergoeding van hormoonpreparaten gebeurt voortaan vanuit de basisverzekering.


* Beperking 'maximaal één paar per jaar' vervalt voor steunzolen en podotherapeutiche hulpmiddelen. De maximumvergoeding blijft gelijk.


* Een screening bij een fysiotherapeut wordt voortaan voor 100 procent vergoed. Deze vergoeding wordt niet verrekend met het maximumaantal zittingen op jaarbasis. Dit geldt niet voor de aanvullende verzekering Jongeren PZP.


* De vergoeding van de griepprik wordt opgenomen in alle aanvullende verzekeringen PZP, behalve Jongeren PZP.


* Voortaan wordt ook de medisch pedicure erkend. Erkende pedicures zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van ProCert.


* Kronen, bruggen en inlays worden voor 100 procent vergoed tot maximaal 285. Dit geldt voor de aanvullende verzekering tandarts PZP. Dit geldt uitsluitend voor de volgende R-codes: R12, R13, R20, R25, R26, R27, R40 en R45 (allen inclusief techniekkosten). De overige R-codes worden tot 80 procent vergoed.

Vóór 15 november aanstaande ontvangen alle PZP-verzekerden een nieuwe polis voor 2009, met daarbij gedetailleerde informatie over alle veranderingen.

Gepubliceerd op 22 oktober 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.