Politie Midden- en West Brabant

District Oosterhout

Oosterhout Nb, 22-10-2008

Hond overleden door vergiftiging

RAAMSDONSKVEER: Een 48-jarige inwoner van meldde dat zijn hond Max door vergiftiging was overleden. Het dier overleed dinsdag 21 oktober, maar vertoonde al sinds enkele dagen ziekteverschijnselen. Max was een Doberman Pincher van 6 jaar oud. Een dierenarts deed onderzoek naar de oorzaak van overlijden en stelde vast dat Max was vermoedelijk met Strychnine.
Opmerkelijk daarbij is dat in de nacht van dinsdag 14 oktober op woensdag 15 oktober er is geprobeerd om in te breken twee huizen verderop in de P. Ketelaarstraat. In diezelfde nacht begon Max rond 04.00 uur te blaffen. Zijn baasje liet hem toen de tuin in, in de veronderstelling zijnde dat de hond moest plassen. De aangever sluit niet uit dat zijn hond door de inbreker opzettelijk vergiftigd is. Diezelfde nacht vonden overigens nog twee inbraakpogingen plaats aan de Academielaan in Raamsdonksveer. Goed hang- en sluitwerk leidde ertoe dat in geen van de gevallen de dader de woningen binnen kon komen en iets buit te maken. De politie onderzoekt of er wellicht een verband bestaat tussen de zaken.

Dronken fietser moet rijbewijs inleveren

OOSTERHOUT: Een dronken fietser botste dinsdag 21 oktober tegen een geparkeerde auto aan. Dat gebeurde rond het middaguur op het Markkant. De motorkap van de bewuste auto liep daarbij enkele beschadigingen op. De 36-jarige Oosterhouter was zodanig onder invloed dat hij niet meer op zijn benen kon staan. De man werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse (uitslag 550 ug/l) Hij was recent al drie keer eerder met politie en justitie in aanraking geweest vanwege alcoholgebruik in het verkeer.
Om die reden is dan ook (in overleg met het Openbaar Ministerie) besloten om het rijbewijs van de man in te vorderen. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gaat onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Politie ruimt hennepkwekerijen

OOSTERHOUT: Het Oosterhoutse hennepteam ruimde deafgelopen twee dagen in totaal vijf hennepkwekerijen. Daarbij werden zeven verdachten gearresteerd en in totaal 1.783 hennepplanten geconfisqueerd.

WAALWIJK: In de Paul Krugerstraat in Waalwijk werd dinsdag 21 oktober in een schuur achter een woning aan een hennepkwekerij gevonden. Er stonden 114 planten opgesteld. Bij de actie zijn drie verdachten gearresteerd. Het gaat om twee mannen (47 en 25 jaar) en een vrouw (45). Het trio is afkomstig uit Waalwijk. Zij kregen proces-verbaal wegens overtreding van de Opiumwet

OOSTERHOUT : 425 wietplanten vond de politie in een woning aan het Giethuiserf. Bij de inval werd de 32-jarige bewoner van het huis gearresteerd. Zijn illegale planten stonden verdeeld over twee slaapkamers op de eerste verdieping van het pand. Ook bleek er sprake van diefstal van elektriciteit. Datum delict: 21-10-2008.

OOSTERHOUT: Op de zolder van een woning aan de Ferdinand Bolstraat stond een wietplantage van 156 hennepplanten groot. Op dit adres stelden medewerkers van Essent vast dat de benodigde elektriciteit voor de kwekerij illegaal afgetapt werd. Om die reden is de
stroomtoevoer afgesloten en doet Essent aangifte van diefstal van elektriciteit. De politie verrichtte hier op 21 oktober de arrestatie van een 55-jarige man uit Oosterhout.

DRONGELEN: Een 52-jarige man uit Drongelen werd opgepakt nadat in de schuur bij zijn woning aan de Eindestraat een hennepkwekerij werd aangetroffen. Er stonden 269 planten op de begane grond. Daarnaast waren er in een kelder nog 252 hennepplanten aanwezig. De verdachte kreeg 22 oktober proces-verbaal vanwege overtreding van de Opiumwet.

VEEN: Tot slot ruimde politie woensdag 22 oktober 2008 in een kas aan de Tuinstraat een wietplantage die bestond uit 540 planten. Ze stonden verdeeld over twee ruimten en werden verwarmd met 50
assimilatielampen. De planten waren over twee weken klaar voor de oogst. Ook hier stelde Essent vast dat er met de stroomvoorziening was gefraudeerd. De aanwezige bewoner, een 38-jarige man uit Veen werd gearresteerd en verhoord over de gepleegde strafbare feiten.

In overleg met het Openbaar Ministerie heeft de politie in alle gevallen het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn eerst nog voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd, waarvoor een gespecialiseerd bedrijf is ingezet.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via
0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 22-10-2008 17:14 | © Regio Midden en West Brabant |