Provincie Limburg

Persberichten

Limburg weet zich gesteund bij ontwikkeling E-portfolio Limburg talentrijke regio

Op uitnodiging van gedeputeerde onderwijs en arbeidsmarkt Odile Wolfs praten woensdagmiddag 22 oktober, regionale vertegenwoordigers uit binnen- en buitenland over de verbetering van aansluiting van de onderwijs- en arbeidsmarkt. Dit gebeurt in de Bonbonnière in Maastricht. Daarbij wordt specifiek ingegaan op het invoeren van een E-portfolio voor iedereen. Eerder deze week, op maandag 20 oktober 2008 heeft staatssecretaris Aboutaleb tijdens de Limburgse participatietop in Herkenbosch tegenover gedeputeerde Wolfs verklaard, dat hij zich in het kabinet sterk zal maken om samen met onder andere Minister Donner, de aanbeveling van de Commissie Bakker over het E-portfolio over te nemen en vast te leggen.

De Commissie Bakker heeft op verzoek van het kabinet een onderzoeksrapport uitgebracht met 42 aanbevelingen hoe arbeidsparticipatie te bevorderen. Een van de aanbevelingen is het introduceren van een E-portfolio voor elk lid van de bevolking. Een E-portfolio is een digitaal format waarmee iemands kennen en kunnen digitaal wordt vastgelegd. Dit vergemakkelijkt de communicatie tussen individuele studerenden, werkzoekenden en werkenden enerzijds en werkgevers en onderwijsinstanties anderzijds.

Gedeputeerde Wolfs: Hiermee staat nu feitelijk niet meer ter discussie of E-portfolio een goed en noodzakelijk instrument is om de arbeidsmarkt te faciliteren, maar zijn we aanbeland bij de volgende stap, namelijk hoe we dit gaan vormgeven. Met de uitspraak van staatssecretaris Aboutaleb voelt Limburg zich nog meer geïnspireerd en gesteund om in deze regio daadwerkelijk te bevorderen dat iedere student en werknemer of werkzoekende een E-portfolio gaat aanleggen en onderhouden. Het provinciale beleid om in Limburg alle talenten te koesteren en tot ontwikkeling te laten komen is daarbij zeer gebaat. Daarom zijn we hier samen met de beroepsopleidingen, de Hoge Scholen en de universiteiten al mee begonnen..

De dag na de bijeenkomst in de Bonbonnière in Maastricht gaat in het MECC een internationale conferentie E=learning van start. Deze wordt voor de 6e maal georganiseerd door Eifel (European Institute for E-learning). Ruim 200 vertegenwoordigers uit meer dan 20 landen zullen deze conferentie bijwonen. De deelnemers houden zich bestuurlijk, beleidsmatig of in operationele zin bezig met het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

22-10-2008 16:16