Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Ministerie van VeíkeeÍ en Waterstaat

Rijkswaterctaat

Aan
Eetrokkenen

Contactpenoon Doorkiesnummer Erin Hoogenboom
Datum Bijlage(n)
18 september 2008
Ons kenmerk Uw kenmerk RvdR/2008/1 030
Onderwerp
Bevindingen SNIP3 Scheller en Oldeneler Buitenwaarden lnleiding
De Uiteruyaardvergraving Scheller en Oldeneler Buitenwaarden is een van de koploperprojecten bij Ruimte voor de Rivier. Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwolle heeft op 10 juli jongsleden de staatssecretaris een adviesnota aangeboden ten behoeve van de projectbeslissing (SNlP3) voor de maatregel Scheller en Oldeneler Buitenwaarden. Met de projectbeslissing zegt de staatssecretaris toe om bestuurlijke inspanning te plegen om tot realisatie te komen van het projectontwerp. De PDR adviseert, in samenwerking met RWS-ON, de staatssecretaris ten behoeve van het door haar te nemen besluit.
De PDR heeft het SNIP3 advies dat bij de staatssecretarís is ingediend getoetst en is nagegaan of alle documenten voldoende informatie van goede kwaliteit bieden, waarop een projectbeslissing (SNIP 3) kan worden gebaseerd. De toets is gericht op de volgende punten:
. voldoet de initiatiefnemer aan de doelstellingen uit de PKB? Deze doelstellingen zijn verwoord in de bestuursovereenkomst; . voldoet de initiatiefnemer aan de eisen die bij het SNlP2a-besluit zijn gesteld? . heeft de initiatiefnemer de overige bevindingen die bij het SNlP2a-besluit richting SNIP3 zijn meegegeven voldoende uitgewerkt? e ztin er voorbehouden die de staatssecretaris moet maken bij haar beslissing? Naar aanleiding van de toets zijn een aantal aanvullende vragen gesteld aan de initiatiefnemer (brief kenmerk RvdR/2008/0815). Deze zijn door de initiatiefnemer naar tevredenheid beantwoord. Deze bevindingennotitie is afgestemd met en akkoord bevonden door RWS-ON.
Programmadlrectle Rulmte voor de Rlvier Telefoon O88-79729OO Postadres: Postbus 24'103, 3502 MC Utrecht Fax Bezoekadres: Griffioenlaan 2,3526 LA Utrecht E-mail erin.hoogenboom@rws.nl I nternet www.ruimtevoorderivier. nl
8eíeikbd vanaf st|tion Utrtrht CS met sneltírm íkhUng Nhwegcln/Ui*lstcin; haltê TÍansíe.ium westíaven