Royal Friesland Foods


22 oktober 2008

Advertentiecampagne A-merken

Friesland Foods heeft op 22 oktober twee opvallende advertenties in de landelijke en regionale dagbladen geplaatst. In de advertenties haakt Friesland Foods in op de campagne van Albert Heijn die stelt dat huismerken minstens gelijkwaardig zijn aan de bekende A-merken. Friesland Foods is van mening dat A-merken als Appelsientje en Chocomel zich wel degelijk onderscheiden van huismerken.

Appelsientje. Al 35 jaar het beste onder de zon. Uit smaaktesten blijkt dat verreweg de meeste consumenten de voorkeur geven aan Appelsientje. Dat kan bijna ook niet anders want Friesland Foods hanteert bijzondere selectiemethoden. Eerst worden de beste boomgaarden geselecteerd waarbij onder ander wordt gekeken naar de leeftijd van de bomen, de ligging van de percelen en natuurlijk het vakmanschap van de fruitkweker. Vervolgens beoordelen specialisten de smaak van de sinaasappels en kopen alleen die vruchten in die passen in het smaakprofiel van Appelsientje.

Chocomel. Al 75 jaar de enige echte.
Chocomel is zo bekend dat in Nederland chocolademelk al jaren chocomel wordt genoemd. Chocomel is een onderdeel van de Nederlandse cultuur. Generaties zijn er mee opgegroeid. Chocomel hoort bij kinderpartijtjes, schaatstochten en is gewoon een lekker tussendoortje, warm of koud, thuis of onderweg. De smaak is uniek. Chocomel is een beleving.